Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Υπό κατάρρευση πριν καν ξεκινήσει ο ΕΟΠΥΥ

Ουρές για ένα φάρμακο..Αυτή είναι
η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
στην Ελλάδα του Μνημονίου
Όσα λέγαμε για τον νέο ενιαίο φορέα υγείας επαληθεύονται.

Ο ΕΟΠΥΥ είναι ήδη υπό οικονομική κατάρρευση. Από τα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ της αρχικής επιχορήγησης του, κόπηκαν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Έχει ήδη άμεσα χρέη 4,3 δισ. ευρώ (2 δισ. από τα τέσσερα ενοποιημένα ταμεία, ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ. ΟΓΑ. 2 δισ. σε ιδιωτικά εργαστήρια, κλινικές, γιατρούς, 300 εκατ. σε φαρμακοποιούς).

Το 1.5 δισ. ευρώ που περισσεύει δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.

Οι περισσότεροι ασφαλισμένοι πληρώνουν αδρά πλέον για ότι είναι απαραίτητο για την υγεία τους. Η στελέχωση του ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς και προσωπικό είναι ακόμα ελάχιστη. Ακόμα και το τηλεφώνημα για ενημέρωση θα στοιχίζει ένα ευρώ.


Η κατάρρευση της υγειονομικής περίθαλψης είναι προσχεδιασμένο έγκλημα της μεγαλοαστικής τάξης. Είναι ψέμα ότι όλα αυτά γίνονται για τη μείωση των ιατρικών δαπανών των ασφαλισμένων, Για κάτι τέτοιο χρειάζεται ενίσχυση της δημόσιας υγείας και όχι διάλυση της., για να σταματήσει η προσφυγή στους ιδιωτικούς φορείς και η επιβάρυνση του δημόσιου ταμείου. Ότι δηλαδή γινόταν συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια.

Ο πραγματικός στόχος των μεγαλοαστών είναι η εξόντωση του ελληνικού λαού. Και αυτό φαίνεται στο ζήτημα των φαρμάκων. Οι περισσότεροι ασφαλισμένοι πληρώνουν πλέον όλο το ποσό για τα φάρμακα τους, είτε γιατί δεν βρίσκουν γιατρό για να τα συνταγογραφήσει είτε γιατί οι φαρμακοποιοί είναι απλήρωτοι και δεν δέχονται πια να καλύψουν τα συνταγολόγια. Θα υπάρχουν πλέον ουσιαστικά δύο είδη φαρμάκων και η ασφαλιστική κάλυψη θα ισχύει μόνο για τα πιο φθηνά. Όποιος έχει λεφτά θα αγοράζει το ακριβό πρωτότυπο, όποιος δεν έχει θα μεταβάλλεται σε πειραματόζωο, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία του.

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι μεγαλοαστοί έχουν βάλει για τα καλά σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης μας και η υγεία έχει κομβική σημασία σε αυτό. Δεν μας μένουν άλλα περιθώρια παρά να αντιδράσουμε. Οι άθλιοι νόμοι των Μνημονίων που κατεδαφίζουν τη δημόσια υγεία πρέπει να καταργηθούν. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη μαζική και ανυποχώρητη πάλη μας.



Σωτήρης Κρόκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου