Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ένοχοι είναι οι καπιταλιστές και οι υπηρέτες τους

Τα φερέφωνα του κεφαλαίου έφτασαν
στο σημείο να χαρακτηρίζουν
"προνομιούχους" και "συντεχνία"
ακόμα και τους εργάτες καθαριότητας
Όλα τα επιτελεία της μεγαλοαστικής τάξης δούλεψαν συστηματικά και μεθοδικά εδώ και δεκαετίες για την ενοχοποίηση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με στόχο να κάμψουν κάθε εργατική και κοινωνική αντίσταση.

Εδώ και δεκαετίες οι «κοτζαμπάσηδες» του δημοσίου βίου, τα μονοπώλια, οι τραπεζίτες, για να εξασφαλίσουν τα υπερκέρδη τους, παγίδεψαν τον Έλληνα εργαζόμενο με τα ρουσφέτια και με το δίκτυο των πελατειακών σχέσεων,.

Έσπειραν την διαπλοκή και την διαφθορά, (δομικά και φυσικά στοιχεία του καπιταλισμού) όπου βρήκαν πρόσφορο έδαφος σε πολιτικά και κομματικά στελέχη, υψηλόβαθμα στελέχη δημόσιων οργανισμών, καιροσκόπους και τυχοδιώκτες..και όχι βέβαια στον απλό εργαζόμενο πολίτη, όπως επικαλούνται.


Μπουκώνοντας με δημόσιο χρήμα διευθυντάδες και υψηλά κλιμάκια, απαξίωσαν την δημόσια διοίκηση και σήμερα ενοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους για την κατάντια της, ποινικοποιώντας κάθε κοινωνική κατάκτηση τους ως «συντεχνιακό προνόμιο». Και, χρησιμοποιώντας την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», έστρεψαν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα κατά των δημοσίων υπαλλήλων με ένα ρεσιτάλ ανηθικότητας.

Με σύμμαχο τα ΜΜΕ και με την πλύση εγκέφαλου από δεκάδες «αντικειμενικούς καθηγητές» και αναλυτές, προσπάθησαν να πείσουν την πλειοψηφία των εργαζομένων ότι κάθε εργασιακό δικαίωμα που κατακτήσαμε δεν ήταν μέσα από αγώνες και θυσίες των πατεράδων μας, αλλά επειδή συμμετείχαμε στο «πάρτι του ευδαιμονισμού» τους.  «Δεν μας ανήκει τίποτα..τα δανειστήκαμε»!!! Το χρησιμοποιούν σαν άλλοθι για να «κοινωνικοποιήσουν» τις ζημιές του τραπεζικού συστήματος, για να σώσουν τους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Επίσης, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση του φθηνού εργατικού δυναμικού, μας ενοχοποίησαν και μας επέβαλαν να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα τους ανθρώπους από τριτοκοσμικές χώρες, γιατί εμείς ήμαστε «προνομιούχοι» κι αυτοί εξαιτίας μας εξαθλιωμένοι. Το αποτέλεσμα, βέβαια, της ενοχοποίησης είναι εξόφθαλμο. Για όλα φταίνε οι «κακοί» πολίτες μέσα στον «αγνό» καπιταλισμό. Οποιαδήποτε κοινωνική αντίδραση κατά της μεταναστευτικής πολιτικής τους χαρακτηρίζεται ρατσιστική και η αθρόα εισροή λαθρομεταναστών θεωρείτε από κάποιους «δίκαιη διεκδίκηση» της επιβίωσης τους από τους «προνομιούχους» Ευρωπαίους εργαζόμενους. Το σύστημα ως εδώ δούλεψε μια χαρά.

Η ενοχοποίηση όμως ω παράγοντας ελέγχου της συνείδησης του κόσμου πρέπει να τελειώσει.

Ένοχοι είναι οι τραπεζίτες και οι 300 οικογένειες που καταχράστηκαν 100 δις και όχι το 1 εκατομμύριο των ανέργων, τα 2,5 εκατομμύρια που ζουν στο όριο της φτώχειας, το 1 εκατομμύριο των συνταξιούχων των 600 ευρώ και κάτω.

Ένοχοι είναι οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι που διακινούν ετησίως 500 δις. στις offshore εταιρίες κι όχι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι (δάσκαλοι, καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτές κ.λπ.) που ζουν με τρις κι εξήντα.

Ένοχος είναι ο καπιταλισμός και το υπηρετικό-πολιτικό προσωπικό του!

Όλγα Στεφανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου