Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Πρόταση για την ονομασία της FYROM από τον πρώην Υπουργό κ. Ν. ΜΑΡΤΗ

Και σκεφτείτε ότι τα καθίκια οι δημοσιογράφοι παρουσίασαν τους χρυσαυγίτες ότι εμπόδισαν το ...ελληνοσλαβικό φόρουμ να πραγματοποιήσει μια ομιλία, ενώ στην πραγματικότητα εμπόδισαν τους σκοπιανούς με τους ντόπιους δοσίλογους να παρουσιάσουν «μακεδονικό» λεξικό.

Οι δημοκράτες χέρι χέρι με τους σκοπιανούς.

Είμαι Μακεδών από το χωριό Μουσθένη του Νόμου Καβάλας. Εξελέγην 7 φορές βουλευτής Καβάλας και υπήρξα βουλευτής 16 χρόνια, εκ των οποίων 12 1/2 χρόνια Υπουργός Κυβερνήσεων του αειμνήστου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και του αείμνηστου Πρωθυπουργού Γ. Ράλλη (ως Υφυπουργός Εμπορίου, Υπουργός Βιομηχανίας και Υπουργός Μακεδονίας Θράκης).


Πολέμησα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο 7 χρόνια ως Έφ. Αξιωματικός, με συμμετοχή:
  • Στην Μάχη των Οχυρών Μακεδονίας-Θράκης, κατά την Γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδος, τον Απρίλιο 1941,
  • Στην Μάχη Έλ-Άλαμέιν (Αφρικής),
  • Στην Μάχη Ρίμινι (Ιταλίας), και 
  • Στην Μάχη των Αθηνών τον Δεκέμβριο 1944.

Σκοπός του άρθρου μου είναι να θέσω υπόψιν σας την πρόταση για την ονομασία της FYROM, ώστε άμα λυθεί το θέμα της ονομασίας της, να γίνει δεκτή ως μέλος του NATO και της Ε.Ε. και να αναπτυχθούν φιλικές σχέσεις των δύο λαών μας.

Από προηγούμενο κείμενο μου με τίτλο «Αρχαιολογικοί θησαυροί της Μακεδονίας στην Οξφόρδη, ράπισμα των πλαστογράφων της Ιστορίας της Μακεδονίας», θα πρέπει να έχετε πεισθεί, ότι δεν είναι δυνατόν να έχει η Δημοκρατία σας το Ελληνικό όνομα «Μακεδονία». Ας επισημανθεί ιδιαιτέρως ότι:

  1. Ο Στράβων είπε «Ελλάς ούν έστιν ή Μακεδονία».
  2. Τον Ιούνιο του 1992 το Συμβούλιο Κορυφής της Λισσαβόνας ομόφωνα αποφάσισε ότι θα αναγνωρίσει τα Σκόπια υπό τον όρον ότι δεν θα έχουν την λέξη «Μακεδονία».
  3. Ο κ. Νίμιτς πού, έχει οριστεί από τον ΟΗΕ να μεσολαβήσει μεταξύ Ελλάδας και FYROM για το όνομα της FYROM. είχε δηλώσει στην Παμμακεδονική Αμερική ότι οι Σκοπιανοί είναι σλαβικής καταγωγής.
  4. Ο Καθηγητής Ιστορίας της Οξφόρδης κ. Ρόμπιν Λέιν Φόξ (ό ιστορικός σύμβουλος του Αμερικάνου παράγωγου Oliver Stone στην κινηματογραφική ταινία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ») δήλωσε σε επίσημη συνέντευξη του μετά την έκθεση Αρχαιολογικών Θησαυρών της Μακεδονίας ότι το πολιτικό μήνυμα της Εκθέσεως είναι ότι «Όσοι θεωρούν τα Σκόπια «Μακεδονία» είναι τουλάχιστον ανιστόρητοι».

Με Εγκύκλιο του ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, ο οποίος ανακηρύχθηκε Όσιος από το Βατικανό, ανακήρυξε το 1980 τούς «γεννηθέντος στη Θεσσαλονίκη Έλληνες Αδελφούς Μοναχούς Μεθόδιο και Κύριλλο ουράνιους προστάτας της Ευρώπης». Την 22α Απριλίου 1990 ό Πάπας Ιωάννης Παύλος ομιλών στο Welehrad της Τσεχοσλοβακίας ενώπιον 700.000 πιστών προ του τάφου του Μεθοδίου, δήλωσε: «Τον ακρογωνιαίο λίθο της Ηνωμένης Ευρώπης δεν τον συναντούμε μόνο στο Μόντε Κασινό, όπου ο Άγιος Βενέδικτος αφιερώθηκε στην εδραίωση της Ηνωμένης Ευρώπης, αλλά και εδώ στη Μοράβια, όπου οι δύο Ισαπόστολοι Κύριλλος και Μεθόδιος από τη Θεσσαλονίκη της Μακεδονίας χάραξαν την Ελληνική και Βυζαντινή παράδοση στην Ιστορία της Ευρώπης. Το ότι ημείς οι Σλάβοι είμαστε Χριστιανοί το οφείλουμε σε αυτούς».

Προτείνω την ονομασία «Δημοκρατία της Σλαβικής Παιονίας» ή έστω «Δημοκρατία της Παιονίας» διότι όταν οι Σλάβοι έφτασαν στην Βαλκανική, τμήμα τους εγκαταστάθηκε στην Αρχαία Παιονία. Ο Άγγλος Ιστορικός Hamond στο βιβλίο του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Παράρτημα Β, σελ. 68) αναφέρει: «Ή εκστρατεία της Ιλλυρίας και οι μακεδονικές δυνάμεις». «Στο Τέλος του θέρους του έτους 335 π.Χ. οδήγησε το στρατό του νότια προς την χώρα των Αγριάνων (γύρω από τη σημερινή Σόφια) και προς τούς Παίονες (γύρω από τα σημερινά ΣΚΟΠΙΑ)».

Επίσης: 
  1. Οι Παίονες δεν ήταν Έλληνες.
  2. Ο Ηρόδοτος θεωρούσε τους Παίονες παρακλάδι των Τεύκτρων της Τροίας, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στην Μακεδονία πριν από την εποχή του Τρωικού πολέμου (Χάμοντ, «Ιστορία της Μακεδονίας», σελ. 120).
  3. Η Παιονία βρίσκεται βορείως της Μακεδονίας (Χάρτης σελ. 175,176,177).
  4. Ο Φίλιππος ανάγκασε τους Παίονες να γίνουν υποτελείς (Χάμοντ, «Ιστορία της Μακεδονίας», σελ. 34).

Με την ονομασία των Σκοπίων «Δημοκρατία της Παιονίας» θα ικανοποιηθούν όλοι όσοι επιθυμούν την ειρήνη στήν Βαλκανική και θα παύσει η Βαλκανική να αποτελεί πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης (η «Δημοκρατία της Παιονίας» θα γίνει μέλος του NATO και της EE) και οι λαοί στις δύο γειτονικές χώρες θα ευτυχήσουν.
Δεν γράφω τα ανωτέρω διότι θέλω να αναγνωρισθεί το ότι oι Μακεδόνες είναι Έλληνες, πράγμα που το φωνάζουν και οι πέτρες. Ο Αλέξανδρος υπήρξε μαθητής του Αριστοτέλη, μετέδωσε τον Ελληνικό Πολιτισμό σε όλο τον γνωστό τότε κόσμο και είχε προσκέφαλο του το βιβλίο του Όμηρου.

  1. Η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει ότι: «Ο Έλλην Βασιλεύς θα νικήσει τον Πέρση Βασιλέα» (Προφήτης Δανιήλ, Κεφ. 8).
  2. Οι Μακκαβαίοι αρχίζουν: «Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών ο υιός του Φιλίππου ενίκησε τον Δαρείο».
  3. Ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τις πόλεις της Μακεδονίας Φιλίππους, Θεσσαλονίκη και Βέροια που είχαν προ Χριστού τα αυτά σημερινά ελληνικά ονόματα. Μίλησε στα ελληνικά και έγραψε επιστολές προς θεσσαλονικείς και Φιλιππησίους στην Ελληνική.
  4. Ο Απόστολος Παύλος (ΙΖ 4,12) στη Θεσσαλονίκη και Βέροια συνάντησε Έλληνες και Ελληνίδες, που επίστευσαν.
  5. 340 Καθηγητές Αμερικανικών και άλλων πανεπιστημίων έγραψαν γράμμα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα καί τοϋ ζητοϋν νά ανακαλέσει τήν απόφαση τοϋ Προέδρου Μπούς πού ονόμασε τά Σκόπια «Μακεδονία», αγνοώντας την πάγια πολιτική των ΗΠΑ για το θέμα αυτό. Δυστυχώς ανιστόρητοι, αφελείς και ύποπτοι σύμβουλοι τον παρέσυραν και εκθέτει τον αμερικανικό λαό.
  6. Το Κοράνιο έχει Κεφάλαιο «Οι Έλληνες» και ο Μωάμεθ ανέφερε τον Αλέξανδρο ως «Ζούλ Καρνέιν».


ΕΣΤΙΑ Σελ.4
Ημ. Αποδελ-δημοσ.: 09/05/2012


ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου