Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Οι χαλυβουργοί δεμένοι σαν ατσάλι

Γράφει ο Χάρης

Σήμερα το πρωί ο διευθυντής μαζί με τα στελέχη και τα άτομα που θέλουν να σπάσουν την απεργία ήρθαν για να ανοίξουν το εργοστάσιο. Οι απεργοί που ήταν εκεί με την μαζική τους παρουσία καθώς και αρκετών αλληλέγγυων τους έκαναν να σκεφτούν τον τρόπο που θα ενεργήσουν.

Ευτυχώς επικράτησε η λογική και δεχτήκαν να γίνει μια συζήτηση και να βρεθεί μια λύση. Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν να μας ενημερώσουν ότι η εταιρία για το έτος 2011 ήταν κερδοφόρα με 2 μήνες απεργίας. Το σωματείο έθεσε τα εξής…


επιστροφή όλων των απολυμένων να μην αλλάξει η συλλογική μας σύμβαση και διασφάλιση θέσεων εργασίας.

Η απάντηση ήταν θα ενημερώσουμε την οικογένεια και θα σας απαντήσουμε. Για σήμερα η μέρα έληξε ομαλά …είμαστε σε θέση αναμονής… Αυτό που πρέπει να καταγγείλουμε σαν χαλυβουργοι είναι η ψευδής ενημέρωση που έδωσε στον κόσμο ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ. Ενώ είχε κάμερα στο χώρο είπε ότι τα άτομα που ήθελαν να μπουν είναι 170 περίπου ενώ δεν ξεπερνούσαν τους 40 μαζί με τα άτομα των εργολάβων ενώ οι χαλυβουργοι απεργοί ήταν 250 και υπήρχαν άτομα ακόμα από αυτούς που στηρίζουν με την αλληλεγγύη τους τον δίκαιο αγώνα μας….

ΕΝΝΟΗΤΕ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ..

Οι εκβιασμοί και οι απειλές της εργοδοσίας του Μάνεση, ο οποίος επιδιώκει πλέον ανοιχτά και μετά από κοντά 200 μέρες απεργίας να κάμψει τους περήφανους χαλυβουργούς και τον ηρωικό τους αγώνα, δημιουργώντας απεργοσπαστικό μηχανισμό, συνεχίζονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου