Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο ρόλος ΝΔ και ΔΗ.ΣΥ στους σχεδιασμούς των Τούρκων

Ο Αντνάν Πετσενίκ μαζί με τον
Αντώνη Σαμαρά
Το δικό του παιχνίδι παίζει
το τουρκικό προξενείο
Το «πατριωτικό» παραμύθι της ΝΔ, ως γνωστόν έχει πάντα πολύ μικρή διάρκεια. Τελικά, η ΝΔ, πέφτοντας στην λούμπα της λογικής «όλα για την εξουσία», υπέκυψε στον πειρασμό να βάλει κάποιους «περίεργους» τύπους στα ψηφοδέλτια της στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Και μιλάμε για πρόσωπα φυσικά, που σχετίζονται με το τουρκικό προξενείο.

Στην Ξάνθη, η ΝΔ επέλεξε για τα ψηφοδέλτιά της έναν μουσουλμάνο, ονόματι Αντνάν Πετσενίκ. Το πρώτο πράγμα που έκανε αυτός, μόλις ανακοινώθηκε η παρουσία του στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, ήταν να επισκεφθεί την παράνομη, με απόφαση του Αρείου Πάγου, «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», που αποτελεί άντρο της ΜΙΤ και ένα από τα τουρκικά προγεφυρώματα της Θράκης μας.

Σημειώνουμε ότι στη Ροδόπη πολιτεύεται με τη ΝΔ ο Ερχάν Ιμάμογλου, ο οποίος διατηρεί προφίλ στη διαδικτυακή πλατφόρμα facebook, το οποίο είναι γεμάτο από φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά και… αφίσες του τουρκικού στρατού! Αλλά και ο δεύτερος μουσουλμάνος που επελέγη για το εκεί «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, ο ιατρός Μεχμέτ Εμίνογλου (εργάζεται στο Νοσοκομείο Κομοτηνής), σε συνέντευξη που παραχώρησε στη μειονοτική εφημερίδα «Μπίρλικ», όταν ρωτήθηκε για τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα «της αναγνώρισης της τουρκικής ταυτότητας» των μειονοτικών της Θράκης (ναι, έτσι τέθηκε το βαθυστόχαστο ερώτημα του «δημοσιογράφου»), είπε το εξής αμίμητο: «την τουρκομουσουλμανική ταυτότητα της μειονότητας μας δεν μπορεί να την αρνείται κανένας».

 
Ίσως βέβαια, τα παραπάνω να μην έχουν υποπέσει στην αντίληψη του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, επίδοξου δελφίνου στη ΝΔ και υποψήφιου βουλευτή Ροδόπης, ο οποίος ασχολείται με την υπονόμευση του Αντώνη Σαμαρά, με τη βοήθεια του πολιτικού του φίλου και Προέδρου της (ανύπαρκτης πλέον) ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Η "εκλεκτή" Ντόρα

Βέβαια, η συμμετοχή των παραπάνω στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, φαίνεται πως δεν αρκούσε στο προξενείο. Έτσι, δόθηκε γραμμή για υπερψήφιση, ποιανού κόμματος νομίζετε; Της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη! Η διαχρονική «αγάπη» του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής για τη θυγατέρα Μητσοτάκη, δεν κρύβεται. Και τώρα, που η ΔΗΣΥ δίνει μάχη για να μπει στη Βουλή, «κάποιοι» είπαν να της βάλουν πλάτη, μπας και τα καταφέρει. Κι έτσι, το βράδυ των εκλογών, μην απορήσετε αν δείτε τα ποσοστά της ΔΗΣΥ σε Ροδόπη και Ξάνθη, που ενισχυμένα, σε σύγκριση πάντα με το ποσοστό της στην επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου