Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Γυναίκες και πολυπολιτισμική κοινωνία

Τον περασμένο μήνα, εντοπίστηκε στη Νιγηρία από την αστυνομία μία «φάρμα βρεφών». Στο χώρο της Cross Foundation Clinic, όπως λεγόταν, ζούσαν φυλακισμένα ανήλικα κορίτσια 15 έως 17 χρονών, τα οποία βιάζονταν από τον ιδιοκτήτη και άλλους και, αφού έμεναν έγκυες και γεννούσαν, τους έπαιρναν τα μωρά τους προς πώληση. Για υιοθεσία στην καλύτερη περίπτωση, για τελετές βουντού στη χειρότερη. Σύμφωνα με την αστυνομία, στη Νιγηρία τα μωρά χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε τελετές μαύρης μαγείας!
Στη Μαλαισία τώρα, γυναίκες δημιουργούν οργάνωση όχι, όπως θα νόμιζε κάποιος, για την απελευθέρωση τους από την ισλαμική βαρβαρότητα, αλλά για να εκπαιδεύουν τα μέλη τους στο πώς θα υπακούν, θα υπηρετούν και θα διασκεδάζουν σαν πόρνες τους άντρες τους!
Εργαλεία για την κλειτοριδεκτομή.
Ποιός μπορεί να διαβεβαιώσει οτι αυτό το φρικαλεο "έθιμο"
δεν έχει μεταφερθεί και την Ελλάδα;

Όλα αυτά θα ενδιέφεραν τις Ελληνίδες καθαρά για λόγους συμπαράστασης και αλληλεγγύης, αν πολλοί από αυτούς τους πληθυσμούς δεν είχαν μεταφερθεί εδώ και δεν συνεχιζόταν η αθρόα εισαγωγή τους. Τώρα το θέμα αποκτά τελείως διαφορετική σημασία. Μπορεί να εγγυηθεί κανείς από τους οπαδούς της «πολυπολιτισμικής κοινωνίας» ότι αυτές οι πρακτικές δεν εφαρμόζονται και εδώ; Με το που φεύγει κάποιος από τη χώρα του, σημαίνει ότι αυτόματα αφήνει πίσω του την κουλτούρα, τις συνήθειες και τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις; Μπορεί η κυρία Νταλάρα, που παρουσιάζεται ως «προστάτης των μεταναστών», να εγγυηθεί ότι στις μουσουλμανικές κοινότητες εδώ στην Ελλάδα δεν γίνονται κλειτοριδεκτομές σε μικρά κοριτσάκια, δεν ισχύει η πολυγαμία των ανδρών κτλ.; Μπορεί να εγγυηθεί ότι οι Νιγηριανοί που βρίσκονται στη χώρα μας δεν εφαρμόζουν πρακτικές παρόμοιες με αυτές της πατρίδας τους, όταν όλοι ξέρουν ότι αυτά τα δύστυχα κοριτσάκια των 13 και 15 ετών εξαναγκάζονται στην πορνεία όχι με σωματική βία αλλά με τελετές βουντού; Είναι ψέμα το γεγονός ότι οι βιασμοί γυναικών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, σε σημείο που οι αστυνομικοί διευθυντές Αθηνών και Πατρών να εκδώσουν οδηγία να μην κυκλοφορούν γυναίκες ασυνόδευτες στο κέντρο της Αθήνας και στην Πάτρα μετά τις 20.30 το βράδυ;
Αν πιστεύουν ότι θα μας ρίξουν στον πιο βάρβαρο πολιτιστικό πρωτογονισμό, είναι γελασμένοι. Την απάντηση θα δώσουν οι άμεσα θιγόμενες και απειλούμενες, που είναι οι γυναίκες της χώρας μας!
Μαρία Καράβολα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου