Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Οι ύποπτες σχέσεις του Παπανδρέου με τους Άραβες

Ενώ τα ΜΑΤ νβαρούσαν στο ψαχνό
στο Σύνταγμα,
ο ΓΑΠ ξεπουλούσε τηνΕλλάδα
στο φύλαρχο του Κατάρ
Η κυβέρνηση, όσο βλέπει πως πλησιάζει η ώρα που θα εγκαταλείψει τα κυβερνητικά έδρανα, βιάζεται για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αλλά και εκτάσεων προς εκμετάλλευση. Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί αυτή η κυβέρνηση να εκποιήσει το δημόσιο πλούτο -απευθείας προώθηση από το πρωθυπουργικό γραφείο-, χωρίς καν διαγωνισμό, προξενεί εύλογα ερωτήματα για την προσωπική σχέση της «δυναστείας» Παπανδρέου με τους αγοραστές.
Ως γνωστόν, για την Ολυμπιακή είχε ενδιαφερθεί αμερικανική αεροπορική εταιρεία, η οποία όχι μόνο δεν θα απέλυε, αλλά αντίθετα θα προσελάμβανε και άλλο προσωπικό και θα έδινε 3%-5% αυξήσεις, με σκοπό την επέκταση της εταιρείας Παρόλα αυτά, η Ολυμπιακή πουλήθηκε στους Άραβες. Δηλαδή, στους παλιούς φίλους της «δυναστείας» Παπανδρέου.
Σήμερα, και με το μισό ελληνικό λαό να πεινάει και να διαμαρτύρεται στο Σύνταγμα, τη στιγμή μάλιστα που τα ΜΑΤ έπνιγαν με χημικά την Αθήνα (28/6/2011), ο Γιωργάκης έτρεχε να υποβάλει τα σέβη του στην αυτού εξοχότητα το σεΐχη του Κατάρ, Χαλιφά Αλ-Θάνι. Έναν εντελώς αφερέγγυο φύλαρχο, στον οποίο ο Παπανδρέου ήθελε να ξεπουλήσει τον Αστακό, για να εγκαταστήσει εκεί ένα σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (LPG), άκρως επικίνδυνο υλικό, με πολλά ατυχήματα στο παρελθόν. Στο λαό και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν πει πως πρόκειται για το ακίνδυνο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).
Τώρα, παρά τις παρατηρήσεις από την Ευρώπη, ο Γιωργάκης δεν πτοείται και προσπαθεί να πουλήσει το χώρο του Ελληνικού, καθώς και λιμάνια και αεροδρόμια, κοψοχρονιά, πάλι στους φυλάρχους του Κατάρ, με απευθείας προώθηση από το πρωθυπουργικό γραφείο.
Οι σχέσεις του Γιωργάκη με τους Άραβες είναι γνωστές από τότε που ο πατέρας του ανέπτυσσε σχέσεις με όλο τον αραβικό κόσμο. Σήμερα, ωστόσο, και με δεδομένες τις πτώσεις των δικτατορικών καθεστώτων στον αραβικό κόσμο, το να διατηρεί και να επιμένει στις σχέσεις αυτές δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει: ή ότι είναι παντελώς ηλίθιος, ή ότι τα προσωπικά οικονομικά συμφέροντα είναι τόσο μεγάλα, που αδιαφορεί και για την ψήφο του ελληνικού λαού και για τις διαφωνίες των Ευρωπαίων. Καλά θα κάνουμε εμείς, ο ελληνικός λαός, να στείλουμε τον Γιωργάκη μαζί με τους εφοπλιστές πεσκέσι στους φίλους τους, τους Άραβες, να παίζουν Monopoly με την έρημο.
Χρήστος Χατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου