Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Συντάξεις σε χιλιάδες αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα

Ο κύριος στόχος της μεγαλοαστικής τάξης ήταν και είναι η αντικατάσταση της ελληνικής εργατικής τάξης και η ασιατοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων ήταν βασικός στόχος των τελευταίων κυβερνήσεων. Αφού έχασαν στο χρηματιστήριο όλα τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων, συσσωρευμένα από τις κρατήσεις των Ελλήνων εργατών, θέλησαν να δώσουν την χαριστική βολή, για την οριστική διάλυση τους.

Οι συντάξεις σε χιλιάδες αλλοδαπούς
χωρίς εισφορές και με πλαστα δικαιολογητικά
είναι ένα άλλο βαρύ χτύπημα για τα ταμεία μας
Χρησιμοποιώντας μια οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδωσαν το δικαίωμα σε εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βούλγαρους, Ρουμάνους κ.α., να πάρουν σύνταξη από το ΙΚΑ, με μόνες προϋποθέσεις εισφορές ενάμισι χρόνου, μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα και το 65ο έτος ηλικίας. Έτσι, εξασφάλιζαν τη σίγουρη πτώχευση του ΙΚΑ και το αναγκαστικό πέρασμα των εργαζομένων στην ιδιωτική ασφάλιση, για όσους φυσικά θα έχουν την δυνατότητα. Οι υπόλοιποι ας πεθάνουν.
Ο τότε πρόεδρος των εργαζομένων στα Ταμεία κ. Γ. Κουτρουμάνης, δήλωνε πως χιλιάδες αλλοδαποί λαμβάνουν υψηλότερες συντάξεις από αυτές που δικαιούνται (Το Βήμα 18/02/2009). Την ίδια περίοδο, οι αιτήσεις για τέτοιες συντάξεις ανέρχονταν περίπου στις 150.000. Μετά από δυόμισι χρόνια, υπουργός τώρα πια, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όταν το περιοδικό «Επίκαιρα» αποκαλύπτει ότι 750.000 αλλοδαποί έχουν δικαίωμα σύνταξης και μάλιστα οι περισσότεροι με πλαστά έγγραφα. Με κυριολεκτικά πτωχευμένα ταμεία, αλλάζει τη νομοθεσία, σταματάει τις συντάξεις που έφταναν τα 720 ευρώ, όταν η αντίστοιχη σύνταξη στη Βουλγαρία δεν ξεπερνάει τα 100 ευρώ, και παρέχει την κατώτερη, που είναι 486,84 ευρώ. Στην πραγματικότητα, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, εφόσον αδυνατεί να ελέγξει την αυθεντικότητα των εγγράφων, που, κατά γενική ομολογία, είναι πλαστά. Επομένως, τα ταμεία συνεχίζουν να αιμορραγούν.
Η εργατική τάξη πρέπει να πάρει στον πλήρη έλεγχο της τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να ελέγχει την καταβολή των εισφορών από τους εργοδότες.
  • Να εκδώσει διατακτικές πληρωμής σε όλους όσους χρωστούν στα ταμεία, και σε όσους δεν πληρώνουν, να προχωρήσει σε κατασχέσεις των περιουσιών τους.
  • Να αναλάβει τη διαχείριση όσων περιουσιακών στοιχείων έχουν απομείνει στα ταμεία.
  • Να σταματήσει να δίνει συντάξεις σε όσους δεν έχουν πληρώσει εισφορές.
  • Και να φτιάξει ταμείο αλληλοβοήθειας για τους ανέργους.
Χρήστος Χατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου