Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΙΟΣ στο τιμόνι της ΕΣΗΕΑ

Καταστροφική εξέλιξη σε μία περίοδο που η ενημέρωση θα έχει κρίσιμη σημασία για το μέλλον του Έθνους.

Ο Δ.Τρίμης εξελέγη
πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ
Με πρόεδρο τον Δημήτρη Τρίμη από την παράταξη "Συσπείρωση Δημοσιογράφων- Δούρειος Τύπος" συγκροτήθηκε σε σώμα στις 21-9-11 το μεσημέρι το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Το Δ.Σ. συγκροτήθηκε στη βάση του αναλογικού προεδρείου, όπως είχαν ζητήσει οι παρατάξεις της Συσπείρωσης, του ΚΚΕ και της Πρωτοβουλίας, ήδη από το πρώτο διάστημα μετά τις εκλογές.
Στη διαδικασία της ψηφοφορίας ωστόσο, δεν συμμετείχαν και οι 11 σύμβουλοι, αλλά μόνο 8. Απουσίαζε η παράταξη Επαγγελματίες Δημοσιογράφοι (Δ. Τσαλαπάτης και Μ. Γκίκα) και ο Η. Κανέλλης από τη Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση, οι οποίοι πάντως είχαν προσκληθεί. Ο Δημήτρης Τρίμης εξελέγη έτσι με 7 ψήφους και μία λευκή, η Νανά Νταουντάκη στη θέση της α' αντιπροέδρου με 7 ψήφους και μία λευκή, ο Π. Ράμμος στη θέση του β' αντιπροέδρου με 8 ψήφους, η Μαρία Αντωνιάδου γενική γραμματέας με 7 ψήφους και μία λευκή και ο Γιάννης Αγγέλης ταμίας με 8  ψήφους.
Οι διεργασίες είχαν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα, μετά την παραίτηση της προεδρεύουσας Μ. Γκίκα, οπότε και φάνηκε να εξαντλείται κάθε δυνατότητα για εκλογή προεδρείου. Με πρωτοβουλία της πλειονότητας των μελών έγινε μια επιπλέον προσπάθεια, όπως φάνηκε με αποτέλεσμα. "Πληγωμένη" από τη διαδικασία βγήκε η παράταξη Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία (πρώην Σόμπολου), καθώς διαπιστώθηκε διαφωνία μεταξύ των συμβούλων Μαρίας Αντωνιάδου και Χρ Κυρίτση.
Αντίοχος Επιφανής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου