Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Κι όμως λεφτά υπάρχουν

Να μην πληρώσουμε και τα κέρδη
και τις ζημιές τους.
Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας!
Τα τελευταία 12 χρόνια, το ΑΕΠ (χρηματική αξία της παραγωγής της χώρας σε προϊόντα και υπηρεσίες) αυξήθηκε κατά 60%. Οι κεφαλαιοκράτες στην Ελλάδα είχαν τεράστια υπερκέρδη όλα αυτά τα χρόνια, που τα μοιράστηκαν μεταξύ τους, ενώ το πραγματικό εισόδημα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων μειώθηκε. Κι όμως, η χώρα έφτασε τώρα στο σημείο να είναι υπερχρεωμένη στο εξωτερικό και να ζητιούνται απίστευτες θυσίες από τους μισθωτούς και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Τα ποσά που βγάλανε οι μεγαλοκεφαλαιούχοι είναι πραγματικά τεράστια.
Εταιρείες όπως π.χ. η Εθνική Τράπεζα είχαν κέρδη πάνω από 6 δις ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια. Οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο είχαν συνολικά ετήσια κέρδη πάνω από 10 δις  για μια σειρά ετών. Οι ελληνικές επιχειρήσεις γιγαντώθηκαν σε τέτοιο βαθμό, που ήταν σε θέση να κάνουν επενδύσεις στο εξωτερικό συνολικού ύψους 20 δις (16 δισ. από τα οποία στα Βαλκάνια). Που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά; Γιατί σίγουρα δεν τα πήραν οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας.
Τα έκλεψαν, τα καταχραστήκαν, δεν τα κατέβαλαν ως φορολογία οι μεγαλοκαπιταλιστές.
10.000 υπεράκτιες εταιρείες (οι γνωστές οφ-σορ) ελληνικών συμφερόντων δεν πληρώνουν 6-10 δις ετησίως σε φόρους. Το 2004-2008 χαρίστηκαν σε επιχειρήσεις φόροι ύψους 10 δις ευρώ, είτε μέσω μείωσης της φορολογίας είτε με χαριστικούς νόμους. 8 δις ετησίως είναι οι εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών. 31 δις  χρωστάνε στα ταμεία οι καπιταλιστές από εισφορές για τα ένσημα μας. 50 δις υπολογίζεται το ποσό που έχουν οι καπιταλιστές σε ιδιωτικούς (δηλαδή, κλειστούς σε κάθε έλεγχο) λογαριασμούς μόνο στην Ελλάδα και άγνωστα τεραστία ποσά σε τράπεζες στο εξωτερικό.
Όπως φαίνεται λοιπόν, λεφτά υπάρχουν στην Ελλάδα! Αλλά όχι εκεί που τα ψάχνει η κυβέρνηση, όχι στους εργαζόμενους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Δεν θα πληρώσουμε τα υπερκέρδη τους, δεν θα θυσιάσουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας για συνεχίσουν τις δικές τους πολυτελείς ζωούλες. Η κυβέρνηση είναι ένας γνήσιος και απόλυτος υπηρέτης των κεφαλαιοκρατίας. Αν δεν αντιδράσουμε μόνοι μας και δεν υπερασπιστούμε την επιβίωση μας, δεν θα το κάνει κανείς για μας.
Τ.Σεβαστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου