Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Το έγκλημα κατά των καρκινοπαθών

Ο άνθρωπος που διέλυσε τη δημόσια
υγεία ήθελε να γίνει και πάλι υπουργός
για να την αποτελειώσει!
Για μεγάλο διάστημα πριν από τις τελευταίες εκλογές, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κυριαρχούσαν ρεπορτάζ και δραματικές εικόνες για την πρωτοφανή τραγωδία των χρονίως πασχόντων και ιδίως των καρκινοπαθών. Είναι γνωστός ο ρόλος που παίζουν αυτά τα μέσα, ωστόσο αυτή την φορά δεν μπόρεσαν να κρύψουν την αλήθεια.

Ο μη εφοδιασμός με φάρμακα των φαρμακείων των νοσοκομείων και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του Μνημονίου. Με άμεσα υπεύθηνο τον πρώην Υπουργό Α.Λοβέρδο, ο οποίος, σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, κατεδάφισε ότι είχε απομείνει όρθιο στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Από καταγγελίες συλλόγων καρκινοπαθών και νοσοκομειακών γιατρών προκύπτει ότι οι ελλείψεις σε κρίσιμα για την ζωή των ασθενών σκευάσματα παρατηρούνται εδώ και μήνες. Το έγκλημα, λοιπόν, είναι εκ προμελέτης. Η πολιτική γενοκτονίας του ελληνικού λαού έχει εμπνευστές, σχεδιαστές και εκτελεστικά όργανα και συνομολογείτε από όλες τις μνημονιακές δυνάμεις. Η σωτηρία των δανειστών απαιτεί ανθρώπινο αίμα.

Η λύση που δόθηκε ήταν στην πραγματικότητα "μπάλωμα". Μια μέθοδος που σημαίνει τη μετάκλυση του κόστους στους ασθενείς, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να ψάχνουν ακόμη και σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία, ταλαιπωρούμενοι για μέρες. Ώσπου και αυτό το καθεστώς κατέρρευσε και ειδικά σε κεντρικά και μεγάλα νοσοκομεία η κατάσταση έγινε απελπιστική.

Η υποταγή της δημόσιας υγείας στα συμφέροντα των μονοπωλίων του φαρμάκου και τα κελεύσματα των "δανειστών" οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ανθρωπιστική κρίση και καταστροφή. Τα τρομοκρατικά σενάρια που προβλήθηκαν με αφορμή το μείζον αυτό ζήτημα και παρουσιάζουν την κατάσταση αυτή ως εφιάλτη σε περ'ιπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. είναι απλώς η αντιστροφή της πραγματικότητας.  Για το ξεπέρασμα αυτής της κατάστασης, απαιτούνται επείγοντα μέτρα αναβάθμισης και ενίσχυσης των δημοσίων δομών υγείας και πρόνοιας, η αύξηση των δαπανών για την υγεία και η στελέχωση με επαρκές προσωπικό των νοσοκομείων. Και, φυσικά, πολιτική φαρμάκου, με εθνικό φορέα παραγωγής και διακίνησης, απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών και απαλλοτρίωση πατεντών, ως ένα ελάχιστο πρώτο βήμα ανακούφησης του λαού.

Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, θα βλέπουμε αυτή την κόλαση να συνεχίζεται, εκτός αν η πίεση του μαζικού κινήματος ενταθεί, ώστε αυτή η μνημονιακή κυβέρνηση να πέσει μια ώρα αρχύτερα

Ματίνα Χελιδώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου