Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Αυτοδιαχείριση / Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας



Ιδιοκτήτης της χώρας είναι ο λαός
Τόπους τόπους θα ανασυνταχθεί η χώρα. Οι κάτοικοι θα είναι πλέον υπεύθυνοι της περιοχή τους, όσον αφορά την καθαριότητα, την πρόνοια, την τροφή, την αξιοποίησή της.
Πήρα μέρος σε δύο πρωτοβουλίες το ΣΚ (σε αρκετές περιοχές οργανώνονται ανάλογα). Όλοι πρέπει να ανασκουμπωθούμε, να αξιοποιηθεί κάθε πάρκο, κάθε κτίριο, κάθε υποδομή, να διαχειρίζεται η δημόσια περιουσία από τους πολίτες προς όφελος των πολιτών.

Μάζεμα ελιών σε Ελληνικό-Αργυρούπολη
Στην περιοχή υπάρχουν πάνω από 50.000 ρίζες ελιάς -μπορεί να θραφεί ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Το κάλεσμα δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της περιοχής, μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει. Χθες (Σάββατο 10/11) έγινε η πρώτη συγκομιδή, για να συμμετάσχετε στο επόμενο λιομάζωμα απευθυνθείτε στον «Βλαστό» ή στον «Αγρό» (βλ. http://agroselliniko.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html#more).

Εξάρχεια, στο πάρκο Ναυαρίνου φτιάχνουν περιβόλι
Οι κάτοικοι παλεύουν τρεισήμισι και πλέον χρόνια για να μην χτιστεί το πάρκο. Τελικά κέρδισαν, ιδιοκτήτης του πάρκου σήμερα είναι οι κάτοικοι.  
Η δουλειά τους είναι χάρμα οφθαλμών και φυσικά παράδειγμα προς μίμηση.  
http://parkingparko.espivblogs.net/2012/11/07/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF-%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B9-%CF%83%CE%AC%CE%B2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου