Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Δήμαρχος αφήνει μαθητές χωρίς σχολείο

Αντί να χτίζουν νέα σχολεία, θέτουν
εκτός λειτουργίας και τα ήδη
υπάρχοντα
Οι γονείς του 7ου και 15ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης ειδοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το Σύλλογο Γονέων και, ερχόμενοι στη συνέλευση, ήρθαν αντιμέτωποι με το θέαμα της φωτογραφίας: οι μάντρες και τα κάγκελα του σχολείου έχουν γκρεμιστεί και στη θέση τους τοποθετήθηκε πόρτα με την επιστημονικής φαντασίας επιγραφή «Προσοχή Εργοτάξιο». Παιδιά και γονείς κοιτούσαν εμβρόντητοι το σκαμμένο προαύλιο, τα μπάζα, τα ξηλωμένα παγκάκια, που κανονικά θα έπρεπε να είναι στη θέση τους, αφού απέμεναν λίγες μέρες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Ο δήμαρχος, αντί να φροντίσει για την ανέγερση νέου σχολείου, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της περιοχής, και ενώ υπάρχει το κατάλληλο οικόπεδο, το προορίζει για ένα ακόμα αθλητικό κέντρο, προφανώς γιατί στα κέντρα αυτά της συνοικίας μας, που σε λίγο θα είναι περισσότερα από τα σχολεία, γίνονται οι μεγάλες «μπίζνες» για τα κοράκια του δήμου. Αποφάσισε, λοιπόν, να «λύσει» το θέμα τοποθετώντας τρεις αίθουσες προκάτ σε ένα σχολείο που έχει ήδη υπεράριθμα τμήματα και μικρό προαύλιο, παρά τις διαμαρτυρίες δασκάλων και γονέων, αφαιρώντας τους το λόγο και φερόμενος σαν τραμπούκος σε κάθε τους συνάντηση.
Το αποκορύφωμα της αυθαιρεσίας του κ. Τζουλάκη είναι ότι, ενώ υποσχέθηκε να τελειώσει το έργο μέσα στο καλοκαίρι και χωρίς να πειράξει το σχολείο, αφού υπάρχει άλλη, ανεξάρτητη είσοδος για να γίνουν οι εργασίες, εκείνος ανέθεσε το έργο στις 27 Αυγούστου και γκρέμισε την περίφραξη παράνομα, χωρίς άδεια, ανακοινώνοντας ότι οι μαθητές δεν θα έχουν προαύλιο για δύο μήνες! Στην ερώτηση των δασκάλων γιατί δεν ειδοποιήθηκαν, απάντησε με θράσος ότι τα κτίρια πλέον ανήκουν στο δήμο, οπότε «αν θέλω να γκρεμίσω την αυλή μου, εσένα θα ρωτήσω;». Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι γονείς απορρίφθηκαν για ανεξήγητους λόγους, με το δήμαρχο να απειλεί το διευθυντή ότι θα τον κλείσει φυλακή (!) κι έτσι τα 325 παιδιά του σχολείου δεν μπορούν να κάνουν μάθημα, σε έναν απολύτως επικίνδυνο χώρο και με τρομακτικό θόρυβο. Επίσης, ο δήμαρχος έχει ανακοινώσει ψυχρά ότι δεν θα δώσει χρήματα για θέρμανση. Οι γονείς πλέον απαντούν με κινητοποιήσεις, ώστε να αποκατασταθεί ο χώρος και να πάρουν τα παιδιά το σχολείο τους πίσω.
Στέλλα Χατζημιχελάκη    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου