Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Επιλογή της ελληνικής άρχουσας τάξης το βάρβαρο Μνημόνιο

Ήξεραν από την αρχή ότι το Μνημόνιο «δεν βγαίνει», αλλά βιάζονταν να κάνουν την χώρα Ασία

Όταν ο Παπανδρέου ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την
έναρξη του Μνημονίου, ήξερε πολύ καλά  ότι αυτό
δεν είχε καμία πιθανότητα επιτυχίας. Τέτοιες, όμως, ήταν οι εντολές
που είχε από τις εγχώριες μεγαλοαστικές συμμορίες..
Οι πρόσφατες δηλώσεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη (πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ) ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής πως το πρόγραμμα (Μνημόνιο) ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, καθώς δεν υπήρχε κανένα παρόμοιο επιτυχημένο παράδειγμα, και πως αυτό το γνώριζε και η ελληνική κυβέρνηση, είναι άκρως αποκαλυπτικές για το βάρβαρο εγκληματικό σχέδιο που στήθηκε σε βάρος του ελληνικού λαού! Διότι εδώ αποκαλύπτεται πλέον περίτρανα ότι η ελληνική μεγαλοαστική τάξη και η τότε υπηρετική της κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη Παπανδρέου επέλεξαν συνειδητά να ρίξουν τη χώρα στα νύχια των τοκογλύφων του ΔΝΤ και να επιβάλουν το εξοντωτικό τους Μνημόνιο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ήταν αδύνατον να πετύχει. Αυτό που τους ενδιέφερε δεν ήταν φυσικά να «σώσουν» τη χώρα, αλλά βιάζονταν να ξεθεμελιώσουν τα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, να ρίξουν το εργατικό κόστος και να μετατρέψουν την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας σε ασιατική.

Δεν υπήρχε καλύτερη ευκαιρία για την ελληνική μεγαλοαστική τάξη να περάσει τα μέτρα που διακαώς επιθυμούσε από το να φανεί ότι αυτά τα επιβάλλει το ΔΝΤ, η τρόικα, η ΕΕ και μάλιστα ως εντελώς υποχρεωτικά! Έτσι έστησαν όλο αυτό το παιχνίδι περί χρεοκοπίας, «Τιτανικού», «σπρεντς», μέχρι και διόγκωσαν τεχνητά το έλλειμμα, για να σπρώξουν την Ελλάδα στα αρπακτικά του ΔΝΤ. Και κάτω από τις διαρκείς απειλές περί εξόδου από την Ευρωζώνη, συνεχίζουν μεθοδικά να φτωχαίνουν το λαό και τη χώρα μας.

Οι κύριοι λοιπόν υπεύθυνοι για τα βάσανα, την εξαθλίωση, τη φτώχεια και την ανεργία που μαστίζει την τάξη μας και το λαό μας δεν είναι έξω από τη χώρα μας αλλά μέσα σε αυτή. Είναι οι Έλληνες τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλοβιομήχανοι, είναι οι κυβερνήσεις, οι πολιτικοί τους λακέδες, τα υπηρετικά τους κόμματα, τα εμετικά κανάλια τους και οι αλήτες μεγαλοδημοσιογράφοι τους. Όλο αυτό το άθλιο σκυλολόι είναι που σχεδιάζει τα βάρβαρα μέτρα, κόβει μισθούς, δώρα, συντάξεις, καταργεί ωράρια, συμβάσεις, δικαιώματα, διαλύει την υγεία, την πρόνοια, την ασφάλιση, την παιδεία, σπρώχνει στην ανεργία, στις αυτοκτονίες και στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας και παρασιτεί καθημερινά πάνω στις πλάτες μας. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι, αυτοί είναι οι πραγματικοί κουκουλοφόροι, οι οποίοι συνεχίζουν να υποδεικνύουν στην τρόικα νέα εξοντωτικά μέτρα για να τσακίσουν και τα τελευταία εργατικά δικαιώματα.

Όσο για τους τοκογλύφους του ΔΝΤ και τους άλλους Ευρωπαίους καπιταλιστές, τους δώσανε τη δυνατότητα να πλιατσικολογούν πάνω στη χώρα και να πάρουν πίσω αβγατισμένα τα λεφτά τους, ρουφώντας με τη σειρά τους τον ιδρώτα και το αίμα της εργατικής μας τάξης.

Η ίδια η ελληνική μεγαλοαστική τάξη, ελλείψει και μιας σοβαρής πολιτικής αστικής ηγεσίας, προσπαθώντας να ασιατοποιήσει τον ελληνικό λαό, θα ασιατοποιήσει και τον ελληνικό καπιταλισμό και θα έρθει και αυτή αντιμέτωπη με απρόβλεπτους κινδύνους. Την οικονομική τους κρίση όχι μόνο δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν, καθώς διέλυσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τον παραγωγικό ιστό της χώρας και στήριξαν την «ανάπτυξή» τους στην ανειδίκευτη, φτηνή και άτεχνη εργασία των εκατομμυρίων μεταναστών που εισήγαγαν στη χώρα, αλλά με το Μνημόνιο τους την οξύνουν. Ακόμα και τμήματα της δικής τους τάξης καταστρέφονται από τη δική τους την πολιτική! Ο κρατικός μηχανισμός τους είναι σε αποσύνθεση. Η μικροαστική τάξη διαλύεται. Δεν έχουν κανένα κοινωνικό έρεισμα, καμία κοινωνική συμμαχία και καμιά πολιτική ηγεσία. Ενώ παίζουν καθημερινά με τη φωτιά, καθώς η ελληνική εργατική τάξη μας δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη!

Μάριος Σάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου