Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αφαίρεση ιθαγένειας σε όσους βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό

Καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει
σε αυτούς που μετρατέπουν
τον πλούτο του ελληνικού λαού
σε καταθέσεις στην Ελβετία
Την ώρα που οι οικογένειές μας δεν έχουν τα προς το ζην, που τα παιδιά μας υποσιτίζονται και δύσκολα τα φέρνουμε βόλτα, την ίδια ακριβώς στιγμή ένας συρφετός βγάζει εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό. Όταν δεν έχεις τα χρήματα να πληρώσεις τα δάνεια και το σπίτι κινδυνεύει να βγει σε πλειστηριασμό, για να το πάρουν τα τσακάλια για ένα κομμάτι ψωμί, πώς να χαρακτηρίσεις αυτούς που βγάζουν όλα τα χρήματά τους στο εξωτερικό; Συμφεροντολόγοι, λαμόγια, κιοτήδες, ριψάσπιδες, παρτάκηδες... Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι; Καπιταλιστές που έκαναν «πάρτι» χρόνια ολόκληρα, εισοδηματίες, στελέχη ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων, κομπιναδόροι πάσης φύσεως... Όλος αυτός ο συρφετός στέλνει εκατομμύρια στο εξωτερικό, βλέποντας ότι το καράβι εξοκείλει.
Υπάρχει όμως και αυτός που πούλησε ένα σπίτι και, σαν εγωπαθές ανθρωπάκι, βγάζει τα χρήματα στο εξωτερικό προσπαθώντας να σώσει το τομάρι του. Παρόλο που στη συνείδησή μας βράζει στο ίδιο καζάνι, αυτός μας προκαλεί θλίψη. Αλλά αυτός που σαν καπιταλιστής έκλεψε τους εργάτες του χρόνια πολλά, που μπήκε στον κρατικό μηχανισμό λαδώνοντας και κατάκλεψε, αυτός μας βγάζει στην επιφάνεια της συνείδησής μας ένα απίστευτο μίσος... Γιατί εμείς στερούμαστε τα πάντα για να πληρώσουμε τα χαράτσια ή την εφορία. Γιατί είμαστε άνεργοι και αυτός όχι μόνο βγάζει τα χρήματά του τα κλεψιμαίικα, αλλά μας μιλάει και για σωτηρία της πατρίδας. Οι φτωχοί εργαζόμενοι και αγρότες δεν είμαστε ίδιοι με αυτόν το συρφετό. Δεν είμαστε όλοι οι Έλληνες ίδιοι.
Μια σοβαρή κυβέρνηση, δεν λέμε επαναστατική, μια κυβέρνηση αστική, θα τους είχε τσουβαλιάσει όλους και θα τους είχε πάρει και την ελληνική υπηκοότητα. Μην ακούτε ότι δεν τους ξέρουν. Υπάρχουν παντού καλοθελητές, τομάρια που, έναντι αμοιβής, θα έδιναν τα ονόματα αυτά.
Οι εργαζόμενοι που παράγουμε και φτιάξαμε αυτή τη χώρα και που σήμερα εξακολουθούμε να πληρώνουμε από το υστέρημα μας είμαστε οι μόνοι Έλληνες. Και η αφαίρεση υπηκοότητας είναι ένα οδυνηρό καθήκον που ο λαός μας πρέπει να επιβάλει, γιατί είναι δίκαιο κι απολύτως δημοκρατικό.  
Αριστείδης Λάμπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου