Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Κάτω η δικτατορία των τραπεζιτών

Οι μεγάλες αιματορουφήχτρες του ελληνικού λαού, οι τραπεζίτες, έχουν περιέλθει σε δεινή θέση απ' την κρίση του συστήματος τους. Οι τράπεζες τους είχαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ ζημιές την τελευταία χρονιά. Γι αυτό είναι εκείνοι που επιμένουν η χώρα να συνεχίσει να δανείζεται πάση θυσία, υποβάλλοντας ταυτόχρονα τον ελληνικό λαό σε ανήκουστες θυσίες.

Οι ίδιοι ομολογούν ότι έχουν πάρει 145 δισ. ευρώ από αυτά τα δάνεια, τη μερίδα του λέοντος δηλαδή. Και τώρα, την περίοδο της «ακυβερνησίας», πήραν 25,7 δισ ευρώ. Από αυτά, 18 δισ πήγαν στις τέσσερις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες (Εθνική, Εμπορική, Eurobank, Alpha). Τα 7,7 δισ. που προορίζονταν για Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν έχουν δωθεί ακόμα, για τον απλούστατο λόγο ότι οι τράπεζες αυτές είναι δημόσιες.

Οι τραπεζίτες εκβιάζουν ανοιχτά όλο αυτό το διάστημα να προχωρήσει η «ανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών. Η «ανακεφαλαιοποίηση» αυτή είναι στην ουσία η στήριξή τους με δημοσίο χρήμα, με τέτοιο τρόπο όμως ώστε να  παραμείνει ο έλεγχος των τραπεζών στους ίδιους.

 
Τη μέθοδο αυτή τη λένε «μετατροπή των ομολόγων σε μετοχές». Πρόκειτε για στυγνή κομπίνα σε βάρος των συμφερόντων του λαού. Τη δε «ανακεφαλαιοποίηση» τη συνοδεύουν με απολύσεις προσωπικού, κλείσιμο καταστημάτων κ.λπ. Είναι προοίμιο των μέτρων που ετοιμάζουν για όλο τον ελληνικό λαό.

Η δικτατορία του τραπεζικού κεφαλαίου στην Ελλάδα είναι από τις πιο ωμές που έχουν εφαρμοστεί ποτέ. Το να φύγουν αυτές οι βδέλλες από το σώμα του ελληνικού λαού είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Με την οργανωμένη πάλη μας, πρέπει να πιέσουμε την οποιαδήποτε κυβέρνηση να προχωρήσει σε: άμεση κρατικοποίηση των τραπεζών, άμεση δαγραφή των δανείων των μικροοφειλετών.

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα πρέπει να υποταχθεί στα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας (φθηνή πίστωση σε μικρομεσαίους, αγρότες και εργαζόμενους, δημόσιες επενδύσεις σε παραγωγικά έργα κ.λπ.). Όσο για τους μεγαλομέτοχους των τραπεζών, αυτοί έχουν ληστέψει «νόμιμα» τον ελληνικό λαό κι έχουν μετατρέψει τη χώρα σε κάτεργο. Το άμεσο μέτρο για αυτούς είαι η δήμευση της εγχώριας περιουσίας τους υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.
 Σωτήρης Κρόκος

2 σχόλια:

  1. θελω να ρωτησω: εχετε σχεση με τους τροτσκιστας-τροτσκιστας της Σοσιαλιστικης Προοπτικης; Και αν ναι, τι σχεση μπορει να εχει ενα διεθνιστικό σιωνιστικό ρεύμα όπως ο διεθνης τροτσκισμός με τους "ελληνες και τον ελληνισμό"; θα ήθελα μια απάντηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eπίσης θα ήθελα να πληροφορηθω για την αποψή σας σχετικά με το εθνικιστικό κινημα της Χρυσης Αυγής. Θεωρείτε και εσεις ότι είναι μια "φασιστική συμμορία" ή ένα αγνό και τίμιο πατριωτικό κίνημα. Και αν είναι το δεύτερο ποία η θέση σας στην περίπτωση μιας φυσικής αναμέτρησης με τους ληστοκομμουνιστοσυμμορίτες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή