Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Προετοιμάζουν το έδαφος για να μας ξεσπιτώσουν

Τα στεγαστικά δάνεια θα γίνουν
θηλιά και θα μας πνίξουν, ειδικά αν
αρθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών
πρώτης κατοικίας
Μεγάλος κίνδυνος πλειστηριασμών υπάρχει για χιλιάδες δανειολήπτες που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους. Υπάρχει σχέδιο να αρθεί (από την αρχή του νέου έτους) ο περιορισμός που ισχύει από το 2008 και απαγορεύει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη έως 200.000 ευρώ. Τα χουντικής έμπνευσης αυτά σχέδια εξέφρασε ο κατάλληλος άνθρωπος, ο ακροδεξιός Μ. Βορίδης, που έχει εξελιχθεί σε σημαίνοντα εκπρόσωπο του τραπεζικού και κατασκευαστικού κεφαλαίου.
 
Ο άμεσος στόχος των τραπεζιτών, των βασικών οργανωτών αυτών των σχεδίων, είναι προφανής: να στερήσουν από τον ελληνικό λαό ένα ζωτικό στοιχείο της ύπαρξής του, την ιδιόκτητη κατοικία. Τα περισσότερα δάνεια που είναι ληξιπρόθεσμα είναι τα στεγαστικά (132.000 περίπου, με χρέη πάνω από 20 δισ. ευρώ).

Με αυτόν τον τρόπο, θέλουν να βρουν μια σανίδα σωτηρίας για τις χρεοκοπημένες τους τράπεζες, καθιστώντας τους δανειολήπτες νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια, αλλά και να βοηθήσουν εμμέσως ένα βασικό σύμμαχο τους, το κατασκευαστικό κεφάλαιο, που διέρχεται και αυτό μεγάλη κρίση. Και φυσικά, η βαθύτερη ουσία αυτών των σχεδίων δεν είναι άλλη από το ξερίζωμα του ελληνικού λαού από τη γη την οποία κατοικεί εδώ και χιλιάδες χρόνια και η αντικατάστασή του με έναν τριτοκοσμικό πληθυσμό, αρεστό στους καπιταλιστές. Γιατί, όταν σου στερούν την κατοικία μαζί με τα βασικά μέσα επιβίωσης, δεν σου αφήνουν άλλη προοπτική εκτός από το να μεταναστεύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα μέτρα της φοροκαταιγίδας των Μνημονίων (φόρος ΔΕΗ κλπ.) έχουν τον ίδιο στόχο, την κατοικία του Έλληνα εργαζόμενου.
Δεν πρέπει κανένας Έλληνας εργαζόμενος να μείνει ανυπεράσπιστος στα νύχια των αρπακτικών του κεφαλαίου. Θα πρέπει να συγκροτηθούν επιτροπές άμυνας των δανειοληπτών, που θα αποτρέπουν έμπρακτα οποιαδήποτε απόπειρα κατάσχεσης περιουσίας. Τα δάνεια έχουν πληρωθεί δύο και τρεις φορές, με τα ληστρικά επιτόκια που επέβαλε η συμμορία του χρηματιστικού κεφαλαίου. Όχι μόνο δεν τους χρωστάμε, αλλά μας χρωστάνε. Γι αυτό και πρέπει να αντισταθούμε άμεσα, οργανωμένα και αποτελεσματικά.

Σωτήρης Κρόκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου