Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Οι εφοπλιστές συνεχίζουν το «πάρτι»

Σκηνή από γλέντι εφοπλιστών.
Ενώ ο λαός υποφέρει, για τους
πλουσιότερους
(και πάντα αφορολογητους) Έλληνες,
ο μήνας έχει εννιά!
Η οικονομική αφαίμαξη που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια δεν αφορά βέβαια όλο τον πληθυσμό της χώρας αδιακρίτως. Μπορεί να υπάρχουν οικογένειες με κομμένο ρεύμα, άστεγοι, καταχρεωμένα νοικοκυριά που αγκομαχούν για να τα βγάλουν πέρα, ωστόσο στους κύκλους των Ελλήνων εφοπλιστών επικρατεί μια χαρωπή ατμόσφαιρα. Και πώς όχι, αφού αυτοί ουδέποτε πλήρωσαν τους φόρους και τα χαράτσια που καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι και ούτε και τους ενόχλησε το κράτος για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
 
Σύμφωνα με διάταξη που είχε περάσει ο Βενιζέλος, τα ακίνητα που είναι πάνω από 1.000 και 2.000 τετραγωνικά μέτρα, έχουν έκπτωση στο «χαράτσι» 30% και 60% αντίστοιχα. Επίσης, έχει καταργηθεί ο έκτακτος φόρος για τα πολυτελή σκάφη, τα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού και τις πισίνες.
Με δυο λόγια, όσο πιο πλούσιος είσαι τόσο λιγότερο πληρώνεις!
Την ίδια στιγμή, στη λίστα του περιοδικού Lloyds με τους 100 κορυφαίους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο φιγουράρουν 14 Έλληνες εφοπλιστές, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα! Η παγκόσμια οικονομική κρίση προφανώς και δεν έχει προβληματίσει τους Ελληνες εφοπλιστές, καθώς έχουν προχωρήσει σε 97 νέες παραγγελίες πλοίων. Οι κατασταλτικές δυνάμεις εκκενώνουν τη Βίλα Αμαλίας, ενώ οι άλλες βίλες, στα βόρεια προάστια, που χτίστηκαν με κλεψιμαίϊκα, προστατεύονται αποτελεσματικά.
Η πολυτέλεια, τα εξωφρενικά έξοδα, τα πάρτι και οι «φιλανθρωπικές» εκδηλώσεις καλά κρατούν, σε μια χώρα που ματώνει. Την ίδια στιγμή που ο ένας στους δύο νέους είναι άνεργος και που πολλοί γονείς αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν, οι λιγοστές οικογένειες που μας εξουσιάζουν συνεχίζουν με μαφιόζικες μεθόδους, εκβιαστικά και προκλητικά, να ζουν ζωή χαρισάμενη. Δεν λογοδοτούν σε κανένα κράτος, δεν φορολογούνται και δεν έχουν υποστεί καμία από τις τραγικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που ώθησε τόσους συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία. Αυτό που φαίνεται να παραβλέπουν μέσα στην αλαζονεία της πολυτέλειας είναι η αριθμητική και η ηθική μας υπεροχή. Εκείνοι είναι μια χούφτα μαφιόζοι, εμείς είμαστε η πλειοψηφία και η ζυγαριά θα γείρει προς το μέρος μας!

Στέλλα Χατζημιχελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου