Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Τουρκαλάδες

Οι Τουρκικές εφημερίδες άρχισαν πάλι να γράφουν εναντίον μας, όπως ακριβώς έγραφαν και την εποχή  που ο Ελληνικός στρατός βρισκόταν στη Μ. Ασία. Έχουμε λένε μεγάλο θράσος να ζητάμε την Κύπρο, που δεν ήταν ποτέ Ελληνική και είμαστε αμετανόητοι ως έθνος και ως λαός και βαυκαλιζόμαστε από τη μεγάλη ιδέα, ενώ εκείνοι έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να ξεχαστεί το παρελθόν και να γίνουμε φίλοι. Μια άλλη εφημερίδα η «Τάν» που διευθύνεται από έναν «ντονμέ»(αρνησίθρησκο) τον Αχμέτ 'Εγκυ Γιάλμαν μας υπενθυμίζει ότι έχουμε υποχρέωση να φερόμαστε με καλύτερο τρόπο έναντι της Τουρκίας διότι αυτή μας έσωσε κατά την κατοχή από την πείνα αποστέλλουσα σιτάρι και φασόλια με το περίφημο «Κουρτουλούς». Αυτού του είδους τα έγραφε ανέκαθεν η «Χουριέτ» εφημερίδα που την έβγαζε ο μακαρίτης Σεδάτ  Σιμαβή φανατικός Τούρκος που δεν πίστεψε ποτέ  στην Ελληνοτουρκική φιλία και  που κάθε μέρα έγραφε και κάτι που την τορπίλιζε.
Τώρα ο χαβάς κατά της Ελλάδος γενικεύθηκε και δεν έμεινε καμιά εφημερίδα που να μη μας βρίζει εξαιτίας του Κυπριακού. Φυσικά δεν παραλείπουν οι Τουρκαλάδες  να  μας υπενθυμίζουν και την Μικρασιατική καταστροφή προσθέτοντας ότι αν θέλουμε να μη πάθουμε  τα ίδια, καλά θα κάνουμε ν’ αφήσουμε κατά μέρος τις αξιώσεις μας επί της Κύπρου.
Και ότι μεν την απάντηση θα την πάρουν από τους Έλληνες δεν χωράει αμφιβολία.
θα ήθελα όμως να σημειώσω εδώ μερικά επιχειρήματα που ίσως αγνοούν πολλοί ανθέλληνες και που πρέπει   οπωσδήποτε να μάθουν όλοι οι Έλληνες.
Και πρώτα πρώτα πρέπει να μάθουν ότι δεν χρωστάμε καμιά ευγνωμοσύνη στους Τουρκαλάδες για τα  σκωληκόβριτα   φασόλια που μας έστελναν γιατί τους τα πληρώσαμε με χρυσή λίρα σαν να ήταν πρώτης ποιότητος.
Με άλλα λόγια οι Τουρκικές εφημερίδες επικαλούνται τις  χρυσές δουλειές που έκαναν οι Τούρκοι μαυραγορίτες σε βάρος μας και τις εμφανίζουν σαν έργο φιλανθρωπίας! Σα δε ντρέπονται. Ύστερα δεν είναι αλήθεια ότι βαυκαλιζόμαστε ακόμα για τη μεγάλη ιδέα γιατί δεν ζητάμε την Πόλη και την Άγια Σοφία άλλα ένα νησί που είναι 100% ελληνικό. Και αν η Κύπρος δεν ήταν ποτέ ελληνική, όπως ισχυρίζονται, δεν σημαίνει ότι ήταν τουρκική επειδή κάποτε την κατέκτησαν, ωστόσο ας μας δώσουν την Πόλη που ήταν ελληνική.
Ή μήπως το αμφισβητούν κι αυτό.
Θα μας απαντήσουν ότι την κατέκτησαν με το σπαθί τους και την κρατάν. Αλλά και ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε κάποτε ολόκληρη τη Μ. Ασία κι έφτασε  ως την Ινδία χωρίς όμως να μπορέσει να κράτηση τα εδάφη αυτά. Ωστόσο ο Μ. Αλέξανδρος άφησε πίσω του φεύγοντας βαθειά ίχνη πολιτισμού, ενώ οι Τούρκοι τι άφησαν στην Κύπρο όταν την πουλούσαν πριν 130 περίπου χρόνια στους Άγγλους;
Αφήστε τέλος τους λεονταρισμούς.. Τουρκαλάδες γιατί μονάχα εσείς ξέρετε τι θα πει ελλληνικός στρατός. 
Αυτά έχουμε να πούμε για την ώρα!
 Ο Ανάλατος

2 σχόλια:

  1. H σωστότερη απάντηση είναι η εξής: Το σημερινό τουρκικό κράτος, ολόκληρο, ζει και ευδοκιμεί πάνω σε "κλεμμένα" εδάφη, εδάφη τα οποία αρχαιόθεν ήταν 100% ελληνικά.

    Ο μόνος λόγος που δεν τους στείλαμε πίσω στην Μογγολία απ΄ όπου μας κουβαλήθηκαν (απ' όλους διωγμένοι και ανεπιθύμητοι) είναι διότι η Ελλάδα, δέσμια της -δυστυχώς- πατροπαράδοτης διχόνοιας, έχασε την μεγάλη ευκαιρία από το 1919 και μετά να τελειώνει με τους επήλυδες κωλότουρκους μιά και καλή.

    Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα. Μπορεί σήμερα ο συσχετισμός των δυνάμεων και η δική μας οικονομική κρίση να μην μας επιτρέπουν μεγάλα σχέδια, αλλά η "Μεγάλη Ιδέα" παραμένει εν ισχύ, επίκαιρη όσο ποτέ. Η ιστορική πορεία του Ελληνισμού βρίσκεται -δυστυχώς- από το 1071 μ.Χ. σε μιά διαρκή σύγκρουση με τους τούρκους. Αυτό δεν είναι προσωπική διαπίστωση, είναι θέσφατο.

    Δεν μπορεί λοιπόν -δυστυχώς- να υπάρξει φιλία με αυτόν τον παρανοϊκό λαό. Με αυτούς ισχύει το "τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μας". Γι' αυτό, Έλληνες γρηγορείτε! Η ώρα της τελικής μάχης πλησιάζει -είναι αναπόφευκτο- και το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τον βαθμό της δικής μας προετοιμασίας, αποφασιστικότητας και κυρίως αυταπάρνησης.

    Επιτέλους ας προτάξουμε το "εμείς" ως Έλληνες και ας αφήσουμε κατά μέρος το "εγώ" ως μεμονωμένα άτομα. Η ισχύς -ως γνωστόν- βρίσκεται εν τη ενώσει.

    Έρρωσθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι Δημήτριε. κι όπως λέει κι ο ΚΙΚΕΡΩΝ "Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του"
    Το έχει στο πετσί του αυτό ο Έλληνας. Και κατά την ταπεινή μου γνώμη, δύσκολα θα άλλαξει!

    Πρέπει ορισμένοι να καταλάβουν ότι λαός, έθνος ή άνθρωπος που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη, κι είναι καταδικασμένος σε αφανισμό.Και ας μην μισούν την ιστορία, ούτε αυτούς που δημιούργησαν την ιστορία, ίσα ίσα περισσότερη αγάπη θα πρέπει να δείξουν.
    Όταν παινεύουμε ένα έθνος, ένα λαό, μια φυλή για τις αρετές του, δεν εννοούμε πως στο σύνολο τους, συμπεριλαμβανόμενων των γυναικών και των παιδιών,έχουν τις αρετές αυτές, αλλά εννοούμε ένα ορισμένο ποσοστό. Κι όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το ποσοστό των ενάρετων, τόσο περισσότερο το έθνος αυτό, ο λαός, η φύλή θα έχουν δικαιώματα στην εκτίμηση των συναθρώπων!
    Η μακρόχρονη ιστορία μας δίνει το δικαίωμα στο Γένος των Ελλήνων να παινεύονται για τις αρετές τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε όλοι ξεφτέρια και άψογοι. Έχουμε την σχετική σκαρταδούρα μας..
    Δίκαιο λοιπόν είναι να κάνουμε κάποια διάκριση όταν μιλάμε για λαούς, σαν τον ελληνικό, των οποίων οι κυβερνήσεις πήραν εχθρική θέση απέναντι στο ιερό αίτημα του Γένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή