Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Οι συκοφάντες του ελληνικού λαού

Το Μέγαρο Μουσικής του Λαμπράκη
καταβροχθίζει κονδύλια για τον πολιτισμό
κι οι άνθρωποι του συγκροτήματος Λαμπράκη
τον ελληνικό λαό
Το περίφημο «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου δέχτηκε τη γενική αποδοκιμασία σύσσωμου του ελληνικού λαού. Έδωσε, όμως, το «σύνθημα» της διαρκούς κατασυκοφάντησης των Ελλήνων εργαζομένων από ένα συρφετό από ακριβοπληρωμένους γραφιάδες, δημοσιογράφους, αναλυτές των μεγαλύτερων και αρχιδιαπλεκόμενων συγκροτημάτων Τύπου, του ΔΟΛ (Βήμα, Νέα, Mega), του Αλαφούζου (Καθημερινή, Σκάι) και του Μπόμπολα (Εθνος, Ημερησία, Mega). Από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν μεγαλοεργολάβοι και εφοπλιστές, ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά ότι οι Έλληνες είμαστε ένας λαός τεμπέληδων, βολεψάκηδων, αργόμισθων δημοσίων υπαλλήλων, κρατικοδίαιτων κομπιναδόρων και όλα τα σχετικά. Όσες κοινωνικές ομάδες αγωνίζονται για τη δουλειά, τη ζωή και την αξιοπρέπεια τους (σκουπιδιάρηδες, ταξιτζήδες, ναυτεργάτες, κάτοικοι της Κερατέας) καθυβρίζονται ότι κοιτάνε μόνο την πάρτη τους και ότι στρέφονται ενάντια στο «κοινωνικό σύνολο». Όλα αυτά καταλήγουν στο συνηθισμένο τροπάρι ότι τέτοια πράγματα δεν γίνονται σε καμιά πολιτισμένη χώρα, ότι ο λαός μας είναι απολίτιστος και αγροίκος, κατά συνέπεια καλά μας κάνουν οι Ευρωπαίοι και μας έχουν στην μπούκα κ,ο.κ.
Εδώ το ψέμα βασιλεύει: α) Οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί, που παρουσιάζονται ως φωτεινά παραδείγματα, όπως ο γαλλικός, ο γερμανικός, ακόμα και αυτοί των Σκανδιναβικών χωρών, τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν κάνει πολύ περισσότερες απεργίες απ' ότι οι Έλληνες για να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους. β) Ο δημόσιος τομέας σε αυτές τις χώρες είναι πολύ μεγαλύτερος από εδώ, και μάλιστα ισχύει το φαινόμενο ότι όσο πιο αναπτυγμένη είναι μια χώρα τόσο μεγαλύτερο δημόσιο τομέα έχει. γ) Εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, οι Έλληνες εργαζόμενοι δουλεύουν τις περισσότερες ώρες και είναι οι πιο κακοπληρωμένοι σε όλη την Ε.Ε., έχουν δε να αντιμετωπίσουν και τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ευρώπη (και να μην ξεχνάμε ότι, και πριν την κρίση, οι εργαζόμενοι δεν έτρωγαν με χρυσά κουτάλια).
Αλλά ποιοι μιλάνε; Όλοι αυτοί οι υβριστές και συκοφάντες του ελληνικού λαού, γιατί δεν κοιτάνε πρώτα κάτω απ' τη μύτη τους; Γιατί δε λένε τίποτα για τα μαγαζιά που δουλεύουν; Γιατί δε μας λένε πώς οι ίδιοι ψωμίζονται; Ας πούμε όμως εμείς κάτι που γράφτηκε -και δεν διαψεύστηκε από πουθενά-, για να αντιληφθούμε πώς χτίστηκαν οι αυτοκρατορίες που ελέγχουν τα «ευαγή ιδρύματα» της πληροφόρησης. Μόνο το Μέγαρο Μουσικής του Λαμπράκη επιχορηγούνταν για χρόνια με το μισό έως και τα δύο τρίτα του συνολικού κρατικού προϋπολογισμού για τον πολιτισμό (ακόμα κι αν οι υπάλληλοι του υπουργείου έμεναν απλήρωτοι ή σταμάταγαν αρχαιολογικές έρευνες), χώρια τις παχυλές χορηγίες που λάμβανε από κρατικούς οργανισμούς και τράπεζες (ΟΤΕ, Εθνική Τράπεζα κ.λπ.). Παρόλα αυτά, οι «έντιμοι» διαχειριστές του το βουλιάξανε στα χρέη, τα οποία, εν μέσω κρίσης, το καταχρεωμένο ελληνικό κράτος ανέλαβε να τα ξεπληρώσει!!!
Αλήθεια, γιατί απ' όλους αυτούς τους επικριτές του ελληνικού λαού, που καθημερινά του κάνουν μαθήματα ηθικής, δεν είπε κανείς τίποτα; Μήπως γιατί πολύ απλά «μαζί τα φάγανε»;
Διαμαντής Καράβολας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου