Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Το είπαν το 2001: τώρα που το Κόσσοβο είναι ανεξαρτητοποιημένο περίμενε τις εξελίξεις. Οσονούπω σου ‘ρχονται!

Στις 17 Ιουλίου 2001 τρεις βουλευτές του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας ο Karl A. Lamers, ο Peter  Hintze, και ο Klaus Juncker Hedrich,  έγραψαν ένα άρθρο στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung,  στο οποίο ανέπτυξαν μια ιδέα..Πως μπορεί να αναπτυχθεί πολιτικά και  οικονομικά η Ε.Ε.
 
Το πρόγραμμα κι όλα αυτά που λένε οι αξιωματούχοι,
γράφοντας άρθρα, «τα ρίχνουν»
και γίνονται μετά από μερικά χρόνια, μέρες, μήνες!
Για τα Βαλκάνια προτείνουν, την ίδρυση της ΝΑ Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία θα συμμετέχουν οι έξης χώρες: η Αλβανία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τα Σκόπια, η Ουγγαρία και το Κόσσοβο όταν αυτό ανεξαρτητοποιηθεί.


Μέλος της ΝΑ Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να γίνει κι ένα κράτος ξεχωριστά, αρκεί να ανταποκρίνεται στους όρους τις Ευρωπαϊκής ένωσης. Τονίζουν στο άρθρο πως όλα τα σχέδια και το σύμφωνο σταθερότητος, να ιδωθούν συνολικά και πολιτικά, να οργανωθούν και να ενταχθούν θεσμικά στην ΝΑ Ευρώπη κατ’ εικόνα κι ομοίωση του υποδείγματος πολύπολιτισμικότητας της Ε.Ε. Η ίδια η ΕΕ θα πρέπει με ένα μόνιμο αξιωματούχο της να συμπροεδρεύει σ’ αυτή την Ευρώπη  (θα είναι άλλη Ευρώπη αυτή) ο οποίος σε περίπτωση που θα προκύπτει ασυμφωνία μεταξύ των μελών της ΝΑΕΕ, θα έχει το δικαίωμα να αποφασίζει μόνος του και δεσμευτικά για όλους!
 
Όλες λοιπόν οι χώρες στις οποίες αναφέρονταν οι αξιωματούχοι ήταν ανεξάρτητες (λέμε τώρα).. εκτός από μία..το Κόσσοβο!  Έλα όμως που από την Δευτέρα, με τις ευλογίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εγκληματιών και τις Ε.Ε. το Κόσσοβο είναι πλέον ανεξάρτητο κράτος αποσχισμένο από την Σερβία, και επίσημα, με πρωθυπουργό τον οραματιστή της μεγάλης Αλβανίας Χασιμ Θατσι.


29. Juni 2001
Platz der Republik 1, 11011 Berlin

Ανεξάρτητο κράτος, από σήμερα, το Κόσοβο


Το Κόσοβο αποκτά από σήμερα, Δευτέρα, καθεστώς πλήρους ανεξαρτησίας και θα λειτουργεί πλέον ως κυρίαρχο κράτος. Το καθεστώς διεθνούς επιτήρησης που είχε επιβληθεί με το σχέδιο Αχτισάαρι παύει να ισχύει.
 
Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί στις 2 Ιουλίου, στη Βιέννη, από τη Διεθνή Ομάδα Καθοδήγησης, η οποία αποτελείται από χώρες που έχουν αναγνωρίσει τη μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσόβου, και από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή.
 
Στην Πρίστινα θα πραγματοποιηθεί, σήμερα το απόγευμα, επίσημη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, κατά την οποία θα επικυρωθεί η τροποποίηση του συντάγματος για τη μετάβαση από το καθεστώς της επιτηρούμενης ανεξαρτησίας στο καθεστώς της απόλυτης ανεξαρτησίας. Το κοινοβούλιο του Κοσόβου θα αποφασίσει επίσης την παράταση της θητεία της διεθνούς αστυνομικής αποστολής EULEX μέχρι τον Ιούλιου του 2014.
 
Στη συνεδρίαση αυτή θα παραστούν, εκτός από την τοπική πολιτική ηγεσία, ο "αρχιτέκτονας" της ανεξαρτησίας του Κοσόβου Μάρτι Αχτισάαρι, εκπρόσωποι 23 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνώρισαν το Κόσοβο, όπως επίσης, εκπρόσωπος της Τουρκίας και των ΗΠΑ.
 
Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, κάλεσε του πολίτες να γιορτάσουν τη σημερινή ημέρα, χαρακτηρίζοντάς την «ιστορική».
 
Το Κόσοβο ανακήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του τον Φεβρουάριο του 2008 με βάση το σχέδιο που εκπονήθηκε από τη διεθνή μεσολαβητική ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρώην πρόεδρος της Φιλανδίας Μάρτι Αχτισάαρι. Προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις με τη σερβική πλευρά που κράτησαν δύο χρόνια περίπου, χωρίς να καρποφορήσουν. Το Βελιγράδι, επικαλούμενο το Ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, από το 1999, που ορίζει το Κόσοβο ως αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας, αρνήθηκε στις συνομιλίες να δεχθεί την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Στάση που τηρεί και σήμερα επιδιώκοντας επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το οριστικό καθεστώς του Κοσόβου.
 
Το Κόσοβο μέχρι σήμερα αναγνώρισαν ως ανεξάρτητο κράτος 92 χώρες μέλη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ. Από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το αναγνώρισαν 23 χώρες, ενώ δεν το έπραξαν η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Κύπρος. Η Ρωσία και η Κίνα θεωρούν την απόσχιση του Κοσόβου από τη Σερβία παράνομη.

ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ: Σερβία: Δεν θα αναγνωρίσουμε το Κόσοβο, για χάρη της ΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου