Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ο πλούτος του λαού μας στην Ελβετία

Στις ελβετικές τράπεζες βρίσκεται
μεγάλο μέρος του πλούτου που
έχει παραχθεί από το μόχθο
του ελληνικού λαού
Σύμφωνα με το ελβετικό υπουργείο Οικονομικών, τετραπλασιάστηκαν οι Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία που γνωστοποίησαν τα προσωπικά στοιχεία τους στις ελληνικές Αρχές το 2011 σε σχέση με το 2010.
Σύμφωνα με τα επίσημα ελβετικά έγγραφα, οι Έλληνες με καταθέσεις στην Ελβετία που συμφώνησαν το 2011 να κοινοποιηθούν τα στοιχεία τους στις ελληνικές φορολογικές αρχές ανέρχονται σε 1.360, έναντι 365 το 2010 και μόλις 70 το 2009.
 
Οι «επώνυμοι» καταθέτες το 2011 φαίνεται πως έλαβαν συνολικούς τόκους 10 εκατ. ευρώ, ενώ τα προηγούμενα έτη οι τόκοι αυτών των καταθετών από την Ελλάδα κυμαίνονταν από 800.000 έως 2,5 εκατ. ευρώ.
 
Είναι ενδεικτικό ότι τα έσοδα της Ελλάδας από τη φορολόγηση των τόκων των «φανερών» ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες αυξήθηκαν άνω του 50%. Ενώ το 2010 τα έσοδα αυτά έφτασαν τα 5,8 εκατ. ευρώ, το 2011 ξεπέρασαν τα 9,3 εκατ. ευρώ.


Αν και η Ελβετία αρνείται την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για τους ξένους καταθέτες, συμφώνησε πρόσφατα στην παρακράτηση και την πληρωμή φόρου σε Γερμανία και Βρετανία, προκειμένου να διατηρηθεί η ανωνυμία των καταθέσεων. Η συμφωνία με τη Γερμανία προβλέπει αναδρομική φορολόγηση γερμανικών καταθέσεων, για ανώνυμες καταθέσεις που δεν έχουν φορολογηθεί από την ελβετική κυβέρνηση, με το φόρο που θα επιβληθεί να φτάνει το 41%. Η αντίστοιχη συμφωνία με τη Βρετανία προβλέπει τη φορολόγηση των τόκων από τις καταθέσεις Βρετανών πολιτών στην Ελβετία με συντελεστή 27% έως 48%!
 
Οι ελληνικές κυβερνήσεις, φυσικά, ακόμα βρίσκεται σε «διαπραγματεύσεις» με τις ελβετικές αρχές προκειμένου να συνομολογηθεί διακρατική συμφωνία αντίστοιχη με αυτή της Γερμανίας. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επικαλείται ο ελβετικός Τύπος, στις ελβετικές τράπεζες βρίσκονται περίπου 200 δισ. ελληνικά αφορολόγητα ευρώ, αν και το πραγματικό ύψος, βάσει δημοσιευμάτων π.χ. του γερμανικού Spiegel, μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο.
 
Τεράστια ποσά πλούτου του ελληνικού λαού έχουν μεταφερθεί σε ξένους προορισμούς από την οικονομικοπολιτική ελίτ και ούτε καν οι αναλογούντες πραγματικοί φόροι για αυτά δεν καταβάλλονται. Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός λαός υποφέρει όλο και περισσότερο κάτω από τα ληστρικά μέτρα των μνημονίων!
 

Γιάννης Τριαντάφυλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου