Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΚΕΡΑΤΕΑ..Μέχρι την τελική νίκη

Τρεις μήνες έχουν περάσει από την έναρξη της «πολιορκίας» του χωριού μας από τις πραιτοριανές δυνάμεις της..PAX PASOKANA κι ένας μήνας από την βάρβαρη επίθεση τους μέσα στην καρδιά του χωριού, με σκηνές βίας που καταγράψαμε να σοκάρουν το πανελλήνιο και να κάνουν το γύρω του κόσμου. Τα αποτελέσματα εκείνη της νύχτας ήταν τραγικά. Μια συμπολίτισσα μας, κυοφορούσα στο τρίτο της παιδί, έπαθε νευρικό κλονισμό αντικρίζοντας λιπόθυμα από τα χημικά τα δύο της παιδιά, με συνέπεια να αποβάλει και να χάσει τη ζωή του το έμβρυο! Επίσης, στις μέρες που ακολούθησαν παρατηρήθηκε έξαρση εξανθημάτων σε μικρά παιδιά, καθώς και διαταραχές στον ύπνο τους από εφιάλτες!
Αυτά τα γεγονότα δεν κατάφεραν να κάμψουν το ηθικό μας, αλλά, αντιθέτως, συσπείρωσαν γύρω μας περισσότερους πολίτες και φορείς από όλη την Ελλάδα. Το βλέπουμε καθημερινά στα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης, στη διοργάνωση συζητήσεων για τα απορρίμματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, με εκτενή αναφορά στην Κερατέα, και φυσικά το διαπιστώσαμε και στη Γενική Απεργία της 23ης Φεβρουαρίου, στην οποία συμμετείχαμε δυναμικά με δικό μας μπλοκ και γίναμε δέκτες της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης των απεργών εργαζομένων!
Οι πορείες διαμαρτυρίας στο χώρο κατάληψης και οι συγκρούσεις με τα ΜΑΤ συνεχίζονται κανονικά, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η ανάρτηση πανό στα αγγλικά στο Σούνιο, που πληροφορούσε τους τουρίστες για την καταπάτηση του αρχαιολογικού χώρου του Οβριόκαστρου. Επιπλέον, ξεκινήσαμε μποϊκοτάζ κατά της Eurobank, που συμμετέχει στο έργο του ΧΥΤΑ Κερατέας, με παράλληλους συμβολικούς αποκλεισμούς υποκαταστημάτων της.
Τέλος, την 1η Μαρτίου 2011, το Ειρηνοδικείο Λαυρίου απέρριψε στο σύνολο της την ένσταση του ελληνικού δημοσίου (που ζητούσε την έναρξη εργασιών στο Οβριόκαστρο) μέχρι να συντελεστεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση, να εκπονηθούν οι μελέτες που προβλέπονται από την εργολαβική σύμβαση, να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες περί της μη υπάρξεως αρχαιολογικών ευρημάτων στο χώρο και να εκδοθούν οι σχετικές πολεοδομικές άδειες. Δηλαδή, το έργο, εκτός από επικίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων και την ιστορία του τόπου, είναι και παράνομο! Πέρα από τις εκκρεμείς προσφυγές Δήμου και κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όλοι μαζί συνεχίζουμε... μέχρι την τελική νίκη!

Κάτοικος Κερατέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου