Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Φως Φανάρι η άλωση της Ελλάδας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, πιστός στο δόγμα του Νέο-Οθωμανισμού που ακολουθεί, έγραψε στον Guardian, με αφορμή τις εξεγέρσεις στη Μέση Ανατολή, ότι «τώρα είναι η ώρα να γίνουν ιστορικές επανεκτιμήσεις» στην περιοχή μας. Ανάμεσα στους στόχους της φιλόδοξης τουρκικής πολιτικής είναι ο περαιτέρω κατακερματισμός των Βαλκανίων και η δορυφοροποίησή τους γύρω από μια νέο-οθωμανική Τουρκία. Το σενάριο αυτό συμπληρώνει η καντονοποίηση της χώρας μας, που προωθείται με το Σχέδιο «Καλλικράτης».


Στα πλαίσια αυτά, πρέπει να ανησυχούμε για ένα γεγονός που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Νταβουτογλου στην Βόρειο Ελλάδα. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σταμάτησε στην πόλη της Καβάλας και επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Μεχμέτ Αλή Πασά όπου, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aksam, θα φιλοξενηθεί το «Κέντρο Μελετών Οθωμανικής Ιστορίας», που πρόκειται να συσταθεί και «θα οδηγήσει στην προσέγγιση Τουρκίας και Ελλάδος από πολιτιστικής πλευράς».
Η πολιτιστική διείσδυση της Τουρκίας στην πόλη της Καβάλας δεν είναι καθόλου αθώα, όπως γράφει η τοπική εφημερίδα Χρονόμετρο. Πολύς λόγος έχει γίνει για την πλήρη αποκατάσταση του μουσουλμανικού μνημείου Ιμαρέτ, το οποίο -μεταξύ άλλων- επισκέπτονται συχνά παράγοντες του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Πέρυσι το καλοκαίρι φιλοξενήθηκε στην πόλη η ελληνοτουρκική συμφωνική ορχήστρα και για το μέλλον υπάρχει ένα πλήθος προτάσεων για διοργάνωση «πολιτιστικών εκδηλώσεων» εκ μέρους της Τουρκίας. Το όψιμο πολιτιστικό ενδιαφέρον της Άγκυρας φαίνεται ότι συνδυάζεται με την αξιοποίηση του λιμανιού της Καβάλας, το οποίο αποτελεί «κλειδί» για την στρατιωτική άμυνα του Βορείου Αιγαίου.
Στην Καβάλα διαμένει ήδη για μεγάλο διάστημα ο καθηγητής του τουρκικού πανεπιστημίου Bahcesehir, W. Lowry, κάτοχος της έδρας «Κεμάλ Ατατούρκ» στο πανεπιστήμιο του Princeton, που έχει αναλάβει το νέο κέντρο. Στους μακροπρόθεσμους στόχους προβλέπονται κοινές πρωτοβουλίες ερευνητικού χαρακτήρα, όπως αυτές που γίνονται στη γειτονική Θράκη. Η προσπάθεια της Άγκυρας να διεισδύσει στην πολιτιστική ζωή της πόλης είναι το πρώτο βήμα σε μια σειρά στρατηγικών κινήσεων στην περιοχή, που γίνονται χωρίς αντίπαλο από τη δική μας πλευρά, γιατί οι ελληνικοί σχεδιασμοί είναι ανύπαρκτοι.

Πριν ένα χρόνο, ο Παπανδρέου πήγε στο Καστελλόριζο για να αναγγείλει την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και την παράδοση ενός μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας. Η κίνηση του δεν ήταν τυχαία. Αυτό φαίνεται σήμερα με την κορύφωση της αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Άγκυρα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή. Φαίνεται ότι η επιλογή του Παπανδρέου εντάσσεται μέσα στη συνολική στρατηγική των Επικυρίαρχων για το Αιγαίο. Έχει αρχίσει η υλοποίηση ενός πολύ συγκεκριμένου ενεργειακού πολέμου, όπως λέει η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη, επισημαίνοντας με νόημα ότι «ο Παπανδρέου από το Καστελλόριζο έβαλε το σημείο στον χάρτη για τα αφεντικά της περιοχής... Το ΔΝΤ πάτησε πρώτα στο Καστελλόριζο και μετά οπουδήποτε αλλού» (εφημ. Δρόμος, 06/2).
Η εμπλοκή της Ελλάδας στον βρώμικο ενεργειακό πόλεμο αναβαθμίστηκε από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός συνηγόρησε στις επιλογές της διεθνούς κοινότητας για την επίθεση στη Λιβύη, με το εξωφρενικό επιχείρημα ότι δεν θα γίνουμε ο «επιτήδειος ουδέτερος» στην περιοχή. Για πρώτη φορά, η Ελλάδα συμμετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις εις βάρος γειτονικών αραβικών λαών. Η κυβέρνηση αυτή ταυτίζεται απροκάλυπτα με τα πιο κερδοσκοπικά συμφέροντα των πετρελαϊκών καρτέλ στην ανακατανομή των σφαιρών επιρροής. Παραβιάζει για άλλη μια φορά τις διατάξεις του Συντάγματος, ως προς την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, αναμειγνυόμενη σε βίαιες αλλαγές συνόρων στη Μεσόγειο, την ώρα που ο Αττίλας κατέχει ακόμα την Κύπρο και τα σύνορα μας είναι ξέφραγο αμπέλι. Πρώην υπουργός της κυβέρνησης έλεγε στο defencenet.gr (20/3) χαρακτηριστικά:  «Που φτάσαμε! Που ακούστηκε οι Έλληνες να πολεμούν Άραβες; Πως λάβανε τέτοια απόφαση και με ποια εξουσιοδότηση;»

Ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψη του στο πομάκικο χωριό Δημάριο της Ξάνθης, εξήγγειλε ότι οι προφορικές εξετάσεις των οδηγών θα γίνονται πλέον και στην τουρκική γλώσσα, ενώ και στα Κ.Ε.Π. θα προσληφθούν υπάλληλοι που θα γνωρίζουν τουρκικά. Κρατικές, δηλαδή, υπηρεσίες θα συναλλάσσονται με τους Έλληνες πολίτες στην τουρκική γλώσσα και όχι στη μόνη επίσημη (μέχρι τώρα) ελληνική, προσφέροντας γόνιμο έδαφος στην προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου για ντε φάκτο αναγνώριση της τουρκικής, ως επίσημης κρατικής γλώσσας!
Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι, αντί να μιλήσει για τους Πομάκους που καταπιέζονται από ανθρώπους του τουρκικού προξενείου, πήγε στα πομακοχώρια μιλώντας όχι για «Ελλάδα», αλλά για «Τουρκία», ενθαρρύνοντας τους να χρησιμοποιούν ξένη προς αυτούς γλώσσα και όχι την επίσημη ελληνική, αφού η πομάκικη διάλεκτος που ομιλείται εκεί απέχει «χιλιόμετρα» από το να χαρακτηριστεί ως τουρκικό γλωσσικό ιδίωμα.
Ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια ενιαία τοπική αυτοδιοίκηση στη Θράκη που θα είναι τουρκόφρονη και αντίπαλη με την ελληνική πολιτεία, είναι πλέον άμεσα ορατός, χάρη στον περί­φημο «Καλλικράτη». Με περίεργες μεθοδεύσεις κυβερνητικών κύκλων και ανθρώπων του Τουρκικού Προξενείου, βγήκαν μου­σουλμάνοι δήμαρχοι σε 3 γειτονικούς γεωγραφικά δήμους. Η επεκτατική πολιτική της Άγκυρας συμπληρώνεται από την παρουσία της τουρκικής τράπεζας Ziraat Bankasi και πολλών Τούρκων επιχειρηματιών που επενδύουν στην περιοχή. Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί έρχονται να επενδύσουν στη Θράκη οι Τούρκοι βιομήχανοι, όταν το κόστος εργασίας στην Τουρκία είναι πολύ μικρότερο; Είναι φανερό ότι οι Τούρκοι θέλουν τον οικονομικό έλεγχο και εργάζονται μεθοδικά, στα πλαίσια της στρατηγικής του νέο-οθωμανισμού!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου