Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΘΕΑΤΕΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


Μόνο έτσι θα ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας

Η χώρα μας τον τελευταίο καιρό μοιάζει με θέατρο. Το έργο που παίζεται είναι δραματικό χωρίς όμως κανείς να ξέρει το φινάλε του. Έχει τίτλο «Η Εξόντωση Των Ελλήνων Εργαζόμενων»
Ο θίασος περιλαμβάνει: Πρωταγωνιστής το κυβερνών κόμμα με τον αρχηγό του. Γιωργάκη Παπανδρέου. Στους βασικούς ρόλους τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής. Επί σκηνής μονίμως συγκρούονται, αλλά μόλις πέσει η αυλαία, συγχαίρουν ο ένας τον άλλο για το πόσο καλά απέδωσαν το ρόλο τους.
Σε ρόλο υποστηρικτικό των πρωταγωνιστών, οι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι. Που δεν διστάζουν να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο και να συκοφαντήσουν τον ελληνικό λαό, υπηρετώντας πιστά τους εργοδότες τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. που δεν είναι άλλοι από τους μεγαλοκαπιταλιστές. και κυρίως τους εφοπλιστές. Βασικό ρόλο έχουν και οι συνδικαλιστές γραφειοκράτες. Έτοιμοι πάντα να ξεπουλήσουν κάθε δίκαιο αγώνα, να σπείρουν την ηττοπάθεια, να εκτονώσουν την αγανάκτηση του κόσμου όταν κατεβαίνει στους δρόμους. Άλλο μέλος του θιάσου η αυτοαποκαλούμενη «ριζοσπαστική αριστερά». Παρ' όλη την επαναστατική φρασεολογία της, δεν έχει καταφέρει ούτε στο ελάχιστο να ανταποκριθεί στη σκληρότερη επίθεση που έχει δεχθεί η εργατική τάξη της χώρας μας στην ιστορία της, και να δώσει μια προοπτική, μια ελπίδα. Και αυτό γιατί, στην ουσία, ποτέ δεν ασχολήθηκε πραγματικά με την εργατική τάξη, παρά μόνο στις θεωρίες. Σκηνοθέτης του έργου δεν είναι, βέβαια, άλλος από την αστική τάξη της χώρας, και κυρίως το εφοπλιστικό και το τραπεζικό κεφάλαιο.
Οι θεατές αυτού του κωμικοτραγικού θιάσου είμαστε όλοι εμείς. Ο ελληνικός λαός, με τον οποίο θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή. Γιατί είναι μαχητικός και απρόβλεπτος. Γιατί μπορεί να ανατρέψει όλο το έργο. Το έχει κάνει πολλές φορές, άλλωστε. Όταν πολλοί στην Ευρώπη χλεύαζαν τους «ξυπόλυτους» Έλληνες, αυτοί δεν δίστασαν να τα βάλουν με ολόκληρη την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Μαρία Καράβολα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου