Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η μείωση των γεννήσεων ελληνόπουλων προωθείτε σκόπιμα, για την αλλαγή του πλυθησμού της χώρας μας


Αν τα οικονομικά μέτρα είναι δυσβάστακτα και εξοντωτικά για τον ελληνικό λαό στο σύνολο του, για τις Ελληνίδες εργαζόμενες τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Χάνοντας και τις στοιχειώδεις παροχές που είχαμε, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να τα καταφέρουμε στο διπλό ρόλο, της εργαζόμενης και της μητέρας.
Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε με θέμα τη μητρότητα στην Ευρώπη και την Αμερική (περιοδικό Population Study Νοεμβρίου), η Ελλάδα κατατάχθηκε στην κατηγορία των χωρών με τη λιγότερο φιλική προς τις γυναίκες πολιτική. Αυτό εξηγεί και τη σημαντική πτώση της γεννητικότητας από τη δεκαετία του 80 και μετά. Αντίθετα πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρέχουν σημαντικά επιδόματα για τη γέννηση παιδιών, τα οποία αυξάνονται σε κάθε γέννα, άδειες ανατροφής (έως 36 μήνες με αποδοχές στη Σουηδία, χώρα-πρότυπο του κατά τα άλλα «σοσιαλιστή» πρωθυπουργού μας), βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ.
Είναι προφανές ότι το θέμα της μητρότητας δεν είναι μόνο προσωπικό της κάθε γυναίκας, αλλά κυρίως θέμα κοινωνικό και πολιτικό. Το ιδεολόγημα που μας πλασάρουν, ότι δήθεν οι Ελληνίδες κυνηγούν καριέρα και λεφτά, απορρίπτοντας την ιδέα της οικογένειας, είναι τουλάχιστον αστείο. Η Ελληνίδα εργαζόμενη δουλεύει εξοντωτικά ωράρια (όταν βρίσκει δουλειά), με μισθό που τις περισσότερες φορές δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες της, ζώντας σε μια μόνιμη οικονομική και εργασιακή ανασφάλεια.
Η βάρβαρη επίθεση που γίνεται στα δικαιώματα των γυναικών δεν είναι τυχαία. Έχει άμεση σχέση με το σχέδιο της αστικής τάξης για αλλαγή του πληθυσμού της χώρας, και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για να αλλάξει ο πληθυσμός, δεν φτάνει μόνο η συνεχώς αυξανόμενη εισαγωγή αφροασιατικών μαζών. Πρέπει πάση θυσία να εμποδιστεί και η γεννητικότητα των Ελληνίδων. Αυτό σύντομα θα μετατρέψει τη χώρα σε μια πληθυσμιακή Βαβέλ, με τους Έλληνες στη μειοψηφία.
Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές και τα συναισθήματα των γυναικών, και κυρίως με το ιερό τους δικαίωμα στη μητρότητα, προκειμένου να εφαρμόσει τα αποκρουστικά του σχέδια.
Όχι μόνο δεν πρέπει να υποταχτούμε σε αυτά τα σχέδια, αλλά πρέπει να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε και αυτά που μας αξίζουν.

Μαρία Καράβολα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου