Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ο Μάκης Μαΐλης και ο Γοργοπόταμος











Η Αλέκα ακολουθεί μια σίγουρη γραμμή.
Έχει αναλάβει το κόμμα της εργολαβικά το κίνημα των διεκδικήσεων.
Διεκδικούμε τα πάντα, κινητοποιούμε τους πάντες, και δε βαριέσαι, όπου βγεί!

ΕΝΑ ανθρωπάκι που ακούει στο όνομα Μάκης Μαΐλης, που είναι μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ (και αγνώστων λοιπών στοιχείων), αφού στήθηκε μπροστά στα μικρόφωνα του χώρου των εορταστικών εκδηλώσεων του "Γοργοπόταμου", σε μια αμιγή κουκουέδικη συγκέντρωση, και δίχως κανένα ίχνος ντροπής και κανέναν απολύτως σεβασμό στην ιστορία, μεταξύ των άλλων εξέμεσε και τα παρακάτω:

"... ΤΑ ΕΑΜικά οράματα είναι ζωντανά, παρά τις προσπάθειες της αστικής τάξης και των συγχρόνων (αλλά και των παλιότερων) δυνάμεων του δικομματισμού να τα διαστρεβλώσουν, να τα ευνουχίσουν ή και να τα εξαφανίσουν. Είναι ζωντανά και περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, ιδιαίτερα σήμερα, που η ιμπεριαλιστική "νέα τάξη πραγμάτων" επελαύνει για να εδραιώσει την κυριαρχία της, που ο νεοφασισμός ξανασηκώνει κεφάλι, τροφοδοτούμενος και από την πολιτική των συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων, που η κατεύθυνση τους ταυτίζεται..."
Μάκης Μαΐλης, στο ρόλο του Σουσλώφ.
Του θεωρητικού δηλαδή του κόμματος
Τι να πει κανείς όμως γι' αυτόν τον κύριο! Είτε δεν διάβασε ούτε την ιστορία του κόμματος στο οποίο είναι μέλος της ηγεσίας του και το οποίο ξεφτίλισε στην κυριολεξία την Εθνική Αντίσταση είτε είναι ένας "φτηνός" διαστρεβλωτής των πολιτικών ιστορικών γεγονότων. Αλλά είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ότι η ίδια η ηγεσία του ΚΚΕ διέλυσε το ΕΑΜ παρά τη σθεναρή αντίρρηση των άλλων κομμάτων που συμμετείχαν; Όπως το ίδιο ακριβώς επαναλήφθηκε από την ηγεσία του ΚΚΕ με τη διάλυση της ΕΔΑ που αποτελούσε το σωστό μετεμφυλιακό πολιτικό σχήμα το οποίο είχε τη δυνατότητα να συστεγάσει και να συγκεντρώσει την ευρύτερη προοδευτική Αριστερά και να διεκδικήσει την εξουσία.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ με ποία ΕΑΜικά οράματα άραγε βαυκαλίζεται ο κύριος Μάκης Μαΐλης, τα οποία δήθεν ευνούχισαν οι δυνάμεις του "δικομματισμού"; Σιγά-σιγά θα αρχίσουν να μας λένε ότι και για τη "Βάρκιζα" και για το "πακέτο" των προδοτικών συμφωνιών που μεθόδευσε και υπέγραψε η ηγεσία του ΚΚΕ με τις οποίες αλυσόδεσαν και ξεπούλησαν την ΕΑΜική Εθνική Αντίστάση, ευθύνεται ο δικομματισμός!
ΜΗΠΩΣ και εκείνο το εκφωνούμενο χωρατό του κυρίου Μάκη Μαΐλη: "... στους Γοργοποταμίτες του βουνού, της πόλης, του χωριού. Στους Βελουχιώτηδες της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και της προοδευτικής διανόησης...", δεν αποτελεί το αποκορύφωμα της ψευτιάς και της υποκρισίας; Όταν είναι γνωστό, πόσο σκληρά και απάνθρωπα καταδιώχτηκε και δολοφονήθηκε από την ηγεσία του ΚΚΕ ο Άρης Βελουχιώτης! Ας μας επιτραπεί να ξαναδημοσιεύσουμε, ίσως για τετάρτη φορά, την απόφαση του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ που αποκηρύσσει τον Άρη Βελουχιώτη. Δημοσιεύτηκε στο "Ριζοσπάστη" με τίτλο "Η προδοσία του Βελουχιώτη". Το κείμενο έχει ως εξής:

Το ΠΓ ενέκρινε τη δημοσίευση στο "Ριζοσπάστη" της απόφασης της 11ης Ολομέλειας της ΚΕ για τον Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια). Ο Κλάρας, αφού μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ γιατί λύγισε μπροστά στην τρομοκρατία του Μανιαδάκη, ξαναζήτησε στον καιρό του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα να εξαγοράσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη που αναγνώρισε και καταδίκασε.
ΤΟ ΚΚΕ του δώσε τη δυνατότητα αυτή. Σήμερα όμως σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία, που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί πάλι, ξαναπροδίδει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη δράση του, που μονάχα τον εχθρό ωφελεί. Στο ΚΚΕ δεν έχει θέση κανένας, οσοδήποτε ψηλά κι αν στέκει και οσοδήποτε μεγάλος κι αν είναι, όταν οι πράξεις του δεν συμβιβάζονται με το κοινό συμφέρον και όταν παραβιάζεται η δημοκρατική εσωκομματική πειθαρχία". ("Ριζοσπάστης" 16-6-1945)

Ο Άρης Βελουχιώτης όταν διάβασε την πάραπάνω απόφαση του κόμματος, σύμφωνα με την ειδησεογραφία, έβαλε αμέσως τέρμα στη ζωή του με έκρηξη χειροβομβίδας. Και ήταν μόλις 40 ετών. Με την ίδια χειροβομβίδα σκοτώθηκε πλάι του και ο πιστός σύντροφος του Τζαβέλας.
ΤΗΝ ίδια μέρα, πάντα, σύμφωνα με την ειδησεογραφία, έκοψαν τα κεφάλια του Άρη και του Τζαβέλα οι παρακρατικές συμμορίες της Δεξιάς, τα μετέφεραν στα Τρίκαλα και τα κρέμασαν στους φανοστάτες της Κεντρικής πλατείας σαν κεφάλια "λήσταρχων".
ΟΜΩΣ οι βέβηλοι της ηγεσίας του ΚΚΕ δεν αφήνουν ήσυχο τον Άρη ακόμα και νεκρό. Στην προσφυγιά μετά τον εμφύλιο πιέζουν αφόρητα τους συνεργάτες του και τους μαυροσκούφηδες να τον αποκηρύξουν. Και το πετυχαίνουν ως ένα βαθμό. Δημιουργούν δίκτυα ψευδοπληροφορητών μετά 8 χρόνια από το θάνατο του, για να μαζέψουν στοιχεία σε βάρος του, πως τάχα υπήρξε προδότης. Παραθέτουμε παρακάτω μια παρόμοια εγκύκλιο της ΚΕ του ΚΚΕ αυτού του είδους. "ΚΚΕ, Κεντρική Επιτροπή, Αριθ. πρωτ. 3186-9-5-1952.

Αγαπητέ σύντροφε...
... ΕΠΙΣΗΣ γράψε ότι άλλο σχετικό ξέρεις, γι' αυτή την περίοδο για τον Άρη και το Σιάντο, για ενέργειες τους που να ζημίωναν τον αγώνα,., και γι' αυτούς που θα μας υποδείξεις ότι μπορούν να ξέρουν, να μας γράψεις και που βρίσκονται τώρα. Με σ.χ. (υπογραφή)".
ΑΠΟ τα ίδια μικρόφωνα, επίσης, ο κ. Νίκος Τερζόγλου Πρόεδρος της (ΠΕΑΕΑ), Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, προσκείμενης στο ΚΚΕ, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ γιατί, λέει, "αναγνωρίζοντας (το ΠΑΣΟΚ) την Εθνική Αντίσταση... ουσιαστικά την υποβάθμισε..."
ΚΑΙ την "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ" (θα ήθελε να μας πει ο κύριος Τερζόγλου), η ηγεσία του ΚΚΕ, που υπογράφοντας τη Συμφωνία, της "Βάρκιζας" παρέδωσε όλους τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης ως αιχμαλώτους πολέμου και φυσικούς αυτουργούς των υποτιθεμένων "εγκλημάτων" της κατοχής (εξαιρουμένων μόνο 85-90 μελών της ηγεσίας του ΚΚΕ που τους δόθηκε αμνηστία), για να γεμίσουν αμέσως όλες οι φυλακές και τα νησιά από αντιστασιακούς, να δολοφονούνται σαν τα σκυλιά, να γίνουν οι κινητοί στόχοι των ταγματασφαλιτών, των παρακρατικών και τα δικαστήρια να τους καταδικάζουν μαζικά σε θάνατο.
Γιώργος Μανδίκος
3/12/94
ΑΥΤΗ είναι δυστυχώς η θλιβερή αλήθεια. Αλλά φωστήρες τύπου Μ. Μαΐλη και Ν. Τερζόγλου εκπρόσωποι ενός επικίνδυνου σταλινικού σκοταδισμού προσπαθούν να παραπλανήσουν τους νεώτερους που δεν γνωρίζουν τα γεγονότα.


2 σχόλια:

  1. Μανδικο σε ξέρει η μάνα σου ; Και από που βρήκες αυτές τις βλακείες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί που εσύ σαν αγράμματος δεν διάβασες ποτέ Μανωλάκη. Άνοιξε τα μάτια σου και θα δεις τις συμφωνίες Λιβάνου,Γκαζερτα, Βάρκιζα. Και πάψε να είσαι ζηλωτής σαν τους χριστιανούς, ο φανατισμός είναι σκοταδισμός φίλε. Καλό διάβασμα..

      Διαγραφή