Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Το συγκρότημα Αλαφούζου (Σκαι, Καθημερινή), όργανο του εφοπλιστικού κεφαλαίου, ζητά μισθούς Τουρκίας, την ίδια στιγμή που υμνεί το σκοταδισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας
Οι εφοπλιστές και τα επιτελεία τους μισούν την αγωνιστική ιστορία του ελληνικού λαού, γιατί αποτελει παράδειγμα για τους νέους αγώνες μας.

Το συγκρότημα Αλαφούζου αποτελεί το όργανο του πιο αδίστακτου και εγκληματικού ιμπεριαλιστικού ελληνικού κεφαλαίου, του εφοπλιστικού. Ενός κεφαλαίου αιματοβαμμένου, καθώς γιγαντώθηκε από τη δράση του σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους (Β' Παγκόσμιο, Κορέας, Βιετνάμ, Περσικού Κόλπου κ.ά.) ενός κεφαλαίου που, αφού ξεζούμισε τους Έλληνες ναυτικούς, τους πέταξε στην αθλιότητα της ανεργίας, αντικαθιστώντας τους με φθηνούς ξένους εργάτες" ενός κεφαλαίου που επέβαλε στην Ελλάδα την εφτάχρονη δικτατορία, τη Χούντα, με τους άγριους βασανισμούς, φυλακίσεις, εξορίες και θανάτους.
Αυτό το κεφάλαιο σήμερα ελέγχει κυβερνήσεις και κόμματα και διαμέσου των ΜΜΕ του, της Καθημερινής και του Σκάι, έχει επιβάλει την πολιτική του. Μια πολιτική που συνίσταται στη μετατροπή της Ελλάδας από μια ανεπτυγμένη χώρα σε μια χώρα «πολυπολιτισμικής» βαρβαρότητας και ισλαμικού σκοταδισμού, δηλαδή, σε μια ασιατική Ελλάδα. Και αυτή την πολιτική το εφοπλιστικό κεφάλαιο την προωθεί:
  1. Με την αθρόα εισαγωγή αφροασιατικών μαζών, χωρίς ταξική, πολιτική και κοινωνική συνείδηση, για να αντικαταστήσει τον ανυπότακτο ελληνικό λαό και την εργατική του τάξη, όπως ακριβώς έκανε και στα βαπόρια του.
  2. Με την απαίτηση του να παρθούν για τον ελληνικό λαό τα πιο βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, προκειμένου να ρίξουν το βιοτικό του επίπεδο σε ανάλογο εκείνου των χωρών της Ασίας. Πρόσφατα, η Καθημερινή ζήτησε να πέσουν οι μισθοί στα επίπεδα της Τουρκίας προκειμένου να μπορέσει η χώρα μας να ανταγωνιστεί την Τουρκία στον τουρισμό! Το συγκρότημα Αλαφούζου, άλλωστε, αποτελεί τον πιο φανατικό υπερασπιστή του Μνημονίου, κατηγορεί τον ελληνικό λαό ότι αυτός φταίει για το χρέος και τα ελλείμματα (την ίδια στιγμή που οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν ούτε ευρώ φόρο) και καθημερινά βρίζει και συκοφαντεί όποιον τολμά να απεργεί.
  3.  Με τις ιμπεριαλιστικές συμφωνίες και μπίζνες με τα πιο αυταρχικά καθεστώτα που υπάρχουν στον πλανήτη, δηλαδή της Κίνας, αραβικών χωρών, Ρωσίας κ.λπ. Οι συμμαχίες της χώρας μας, κάτω από την πίεση του εφοπλιστικού κεφαλαίου, με τέτοιου είδους αντιδραστικά καθεστώτα εκφράζουν και το διακαή του πόθο να επιβάλει παρόμοιες πολιτικές συνθήκες και στην Ελλάδα.
  4. Με την αλλοίωση της ιστορίας του ελληνικού λαού, προκειμένου να αφαιρεθεί από τη μια οτιδήποτε αγωνιστικό και επαναστατικό έχει να επιδείξει ο ελληνικός λαός στην ιστορία του, και από την άλλη να αφαιρεθεί οτιδήποτε μπορεί να «ενοχλεί» τις ισλαμικές μάζες που έχει εισαγάγει εδώ το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Επιχειρείται δηλαδή να ξαναγραφτεί η ελληνική ιστορία, προσανατολισμένη πλέον στην ασιατική Ελλάδα και το νέο λαό της που επιδιώκουν να δημιουργήσουν.

Αυτό το ρόλο έρχεται να παίξει τώρα και η σειρά-ντοκιμαντέρ του Σκάι για το 1821, που προσπαθεί να πείσει ότι η ζωή του ελληνικού λαού στην Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν ήταν... άσχημη! Π' αυτό και δίνεται έμφαση στα «400 χρόνια συνύπαρξης» (και όχι σκλαβιάς), στο ότι «η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπήρξε παράγοντας ανάπτυξης ιδιαίτερα τους δύο πρώτους αιώνες της» (για ποιους; για τους καταπιεσμένους; και σε σχέση με τι; τη Δύση, πού ήταν ήδη πολύ πιο προχωρημένη;), ενώ αποσιωπούνται συνειδητά τα ιστορικά γεγονότα του παιδομαζώματος, των εξισλαμισμών, των αναγκαστικών μετακινήσεων πληθυσμών, των πολλών τοπικών εξεγέρσεων κ.ά. Όπως δεν είναι καθόλου τυχαία και η δυσφήμηση του προεπαναστατικού κινήματος των Κλεφτών, που παρουσιάστηκαν σαν κοινοί εγκληματίες και λήσταρχοι, όπως δηλαδή τους αποκαλούσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πρόκειται για τη νέα «αντικειμενική» και «προοδευτική» γραφή της ιστορίας... όπου θα «αποκαλυφθούν» (και είμαστε σίγουροι ότι θα υπερτονιστούν) τα «αρνητικά» της Ελληνικής Επανάστασης, με σκοπό να δυσφημιστεί ο ελληνικός λαός και οι αγώνες του.
Το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τα επιτελεία του σήμερα είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς του ελληνικού λαού. Οι προσπάθειες τους όμως για την «ασιατοποίηση» της Ελλάδας δεν πρόκειται να πετύχουν, γιατί ο ελληνικός λαός έχει συνείδηση της ηρωικής και αγωνιστικής ιστορίας του και έχει ήδη αρχίσει να αντιδρά δυναμικά σε αυτά τα εγκληματικά σχέδια.   
Μάριος Σάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου