Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Αφορμή για το άρθρο αυτό στάθηκε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκιρατία» της 25/1/11. Γράφει ότι έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες λόγω χρεών και ανεργίας. Τα νούμερα τρομάζουν:
  •  6.000 επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν το 2009.
  • Οι αυτοκτονίες το 2010 αναμένεται να ξεπεράσουν τις 420, από 320 το 2007.
Η πλειονότητα των περιπτώσεων αυτών, εκτός από κατεστραμμένοι μικρομεσαίοι, είναι άνεργοι ή εργαζόμενοι με οικονομικά προβλήματα. Τα νούμερα προκαλούν σοκ. Αλλά το σοκ που μας έχουν προκαλέσει οι καπιταλιστές και η κυβέρνηση είναι μεγαλύτερο.

Δεν έχει νόημα να σκύβεις το κεφάλι.
Βρες αυτούς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με σένα,
οργανωθήτε και διεκδικήστε αυτό που δικαιούστε.


Τελείωσαν πλέον οι αυταπάτες. Αφού μας ξεζούμισαν στις επιχειρήσεις τους έναντι πινακίου φακής, τώρα μας πετάνε στο δρόμο και βγάζουν τα λεφτά τους στις Ελβετίες.
Μας έχουν γεμίσει το μυαλό ενοχές ότι είμαστε άχρηστοι ή τεμπέληδες ή ότι «μαζί τα φάγαμε». Ε, λοιπόν, όχι. Δεν θα μας κλείσουν σε ψυχιατρεία. Δεν φταίμε εμείς που είμαστε άνεργοι. Δεν φταίμε εμείς για την κατάντια της χώρας μας.
Ως άνεργοι, κυριολεκτικά δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Π' αυτό, χρειάζεται δράση. Οργάνωση ανά ΟΑΕΔ και ανά επάγγελμα. Διεκδικούμε:
  • Αύξηση στο επίδομα ανεργίας. Λεφτά υπάρχουν, αρκεί να πάρουν πίσω τα 78 δισεκατομμύρια ευρώ από τις τράπεζες.
  • Παροχή τροφίμων και βασικών ειδών από το κράτος και δωρεάν μετακίνηση στις συγκοινωνίες.
  •  Δουλειά σε δημόσια ή δημοτικά έργα, προσλήψεις ανέργων μέσω ΟΑΕΔ.
Οι άνεργοι έχουμε προβλήματα, αλλά έχουμε και λύσεις. Απλά πρέπει να τα διεκδικήσουμε οργανωμένα. Δεν πιστεύουμε λέξη απ' ότι λένε και θα αγωνιστούμε μέχρι να τους πάρει ο διάολος!

Π. Κάρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου