Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΕΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Οι τραπεζίτες ετοιμάζοντε να μας ρημάξουν και πάλι
με πρόσχημα την ενεργιακή αναβάθμηση
των σπιτιών μας
Η ενεργειακή αναβάθμιση των οικιών και η απόσυρση αυτοκινήτων είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και το «νόμισμα» είναι η κερδοφορία των τραπεζών, κυρίως, και ύστερα των βιομηχάνων. Το μέτρο της απόσυρσης θα ευνοήσει τις τράπεζες, καθώς τα νοικοκυριά θα εμπλακούν στη μέγγενη νέων δανείων. Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων θα κινηθούν, νομίζοντας ότι έτσι θα σωθούν.... ενώ οι βιομηχανίες της Ευρώπης θα σπρώξουν στη χώρα μια ποσότητα αυτοκινήτων. Μια νέα μετάγγιση χρήματος προς την Ευρώπη θα χειροτερέψει την οικονομική κατάσταση. Αλλά τι τους ενδιαφέρουν αυτά; Μπροστά στο χρήμα που θα δανείσουν οι τραπεζίτες, στις υποθηκεύσεις περιουσιών, δεν σκέπτονται τίποτα. Στο φινάλε, θα τα κατασχέσουν γρήγορα γρήγορα και θα τα μοσχοπουλήσουν.
Αλλά εκεί που θα γίνει η μεγάλη «αρπαχτή» είναι η λεγόμενη «ενεργειακή αναβάθμιση». Τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας από το '50 Γ το '60 αποτελούν ένα χρυσοφόρο «κοίτασμα». Οι τράπεζες θα έχουν τεράστια κέρδη, αφού χιλιάδες νοικοκυριά θα γίνουν πελάτες τους. Ενώ κάτι «επιθεωρητές ενέργειας» θα πέσουν πάνω και θα πάρουν το κάτι τις τους... Οι δε βιομήχανοι και επιχειρηματίες αλουμινίου, PVC ή ξύλινων κουφωμάτων θα πάρουν ζεστό χρήμα και χωρίς έλεγχο, δημιουργώντας κακοτεχνίες και αισθητικούς βαρβαρισμούς. Η ουσία για τον καπιταλισμό δεν είναι η "ενεργειακή θωράκιση" ή η οικονομία του νοικοκυριού. Είναι το κέρδος των τραπεζών, των βιομηχάνων, των παρασίτων που θα αναλάβουν τις επιθεωρήσεις.

Σαφώς και πρέπει να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια μας. Η λύση όμως δεν είναι ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Πρέπει να υπάρχει σχέδιο ανά πόλη, γειτονιά, δρόμο, οίκημα. Φυσικά, ο λαός δεν «τσιμπάει» τόσο εύκολα. Αλλά η κυβέρνηση, που υπερασπίζει τα κέρδη των τραπεζών, έκανε έναν νόμο που τον Ιούνιο θα μας υποχρεώνει να αλλάξουμε τα κουφώματα, ειδάλλως δεν θα μπορεί να νοικιαστεί ή να πουληθεί ένα σπίτι. Για να αλλάξει κανείς σε ένα σπίτι τα κουφώματα, θα υποχρεωθεί να δώσει πολλά χρήματα, και τα καινούργια, αλουμινένια κουφώματα θα είναι πολύ χειρότερα, από ενεργειακής απόψεως, από τα παλιά ξύλινα. Φανταστείτε, αν σε ένα οικοδομικό τετράγωνο δέκα μόνο σπίτια προχωρήσουν σε αυτές τις αλλαγές, με μέσο όρο 5.000 ευρώ, έχουμε 50.000 ευρώ. Οι μισοί να πάρουν δάνειο, έχουμε 25.000 ευρώ από ένα μόνο τετράγωνο. Τι μπίζνα απίστευτη, τι υπερκέρδη! Αυτές είναι οι «σοσιαλιστικές» μπίζνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ!
Αριστείδης Λάμπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου