Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ» – ΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Κυβέρνηση, αστική τάξη και η λεγόμενη αριστερά
 βρίσκονται ουσιαστικά σε ταύτιση και συνεργασία
πάνω στο μεταναστευτικό ζήτημα.
 Με αφορμή μια απόφαση του Δ' τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να δίνεται ιθαγένεια σε αλλοδαπούς με μόνη προϋπόθεση την 5ετή παραμονή στη χώρα και την 6ετή φοίτηση σε ελληνικό σχολείο, αντέδρασε σύσσωμη η «αριστερά», αλλά και η αστική τάξη και η κυβέρνηση της Ελλάδας. Γιατί άραγε τέτοια ταύτιση απόψεων μεταξύ των «υπερασπιστών» της εργατικής τάξης και των εκμεταλλευτών της; Ποια τα οφέλη των εργοδοτών από την εύκολη παροχή ιθαγένειας σε οποιονδήποτε εισέρχεται στον ελλαδικό χώρο;



Είναι προφανές. Ενώ έχουμε σχεδόν ένα εκατομμύριο Έλληνες άνεργους, πολλοί δε από αυτούς τρία και τέσσερα χρόνια, προσπαθούν να πολιτογραφήσουν Έλληνες άλλο ένα εκατομμύριο πεινασμένους, κατατρεγμένους, υποψήφιους σκλάβους, αλλά με ένα πολύ σημαντικό «προσόν»: την έλλειψη πολιτικής συνείδησης και έντονο το ένστικτο της επιβίωσης με κάθε μέσον. Άρα έχουμε μια ολόκληρη στρατιά χαμηλόμισθων εργατών, που δεν πρόκειται να απαιτήσουν ούτε ένα ψίχουλο παραπάνω.

Οι Έλληνες μεγαλοαστοί, εφοπλιστές, μεγαλοκατασκευαστές και τραπεζίτες, έχουν και άλλους λόγους να επιτίθενται μέσα από τις εφημερίδες τους και τα κανάλια τους (Βήμα, Καθημερινή, Νέα, Έθνος, MEGA κ.λπ.) ενάντια σε μια τέτοια απόφαση. Μπαίνει εμπόδιο στα από ετών σχέδια τους, που δεν είναι άλλα από το να καταστήσουν τον ελληνικό λαό μειοψηφία στη χώρα του. Σχέδια που εκπονήθηκαν μετά την κλοτσιά που έδωσε ο ελληνικός λαός στην επταετή Χούντα, που ήταν των εφοπλιστών. Σχέδια που αποσκοπούν στο να αποτελείται η πλειοψηφία του ενεργού πληθυσμού της χώρας από απολίτικους, χαμηλού πολιτισμικού επιπέδου κατοίκους, και κυρίως ισλαμιστές, μιας και οι ηγέτες τους θεωρούν τη δημοκρατία μίασμα (σύνοδος Αραβικού Συνδέσμου, 3 Μαρτίου 2010).

Καθημερινό θέαμα σε πολλές πλέον γειτονιές της Ελλάδας
Οι «αριστεροί», τώρα, γιατί συμφωνούν με την πολιτική της αστικής τάξης; Κανονικά, θα έπρεπε να υπερασπιστούν τους Έλληνες εργαζόμενους όταν τους πέταγαν οι εργοδότες για να προσλάβουν φτηνούς αλλοδαπούς. Αντίθετα, όχι μόνο δεν έχουν καμία επαφή με την εργατική τάξη, και τους ανέργους της, αλλά επανειλημμένα έχουν μπει τροχοπέδη σε απεργιακούς αγώνες. Ακριβώς αυτός ο προδοτικός ρόλος τους έχει ξεσκεπαστεί, η εργατική τάξη τους έχει απορρίψει, και αυτοί παίζουν το δήθεν «αντιρατσιστικό» τους παιχνίδι, γυρεύοντας ψήφους μέσα στους μετανάστες.

Χρήστος Χατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου