Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΕΡΑΤΕΑ, ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

Τα θέματα με τα διόδια και με το ΧΥΤΑ στη Κερατέα δεν είναι καινούρια Απλώς το τελευταίο χρονικό διάστημα δώθηκε μεγαλύτερη δημοσιότητα και εντάθηκαν οι αγώνες των κατοίκων και στα δύο αυτά μέτωπα

Κορυσχάδες 1944
Ο Γιάννης Ζεύγος στη βουλή της κυβέρνησης του βουνού.
Πίσω του διακρίνεται κάδρο του Κολοκοτρώνη

Κατ’ αρχήν να τονίσουμε ξεκινώντας το δίκαιο των αιτημάτων και στις δύο περιπτώσεις. Τα διόδια και η πληρωμή τους είναι καθαρά θέμα κλεψιάς των μεγαλοεργολάβων. Έχουμε από τους χειρότερους αυτοκινητόδρομους στην Ευρώπη και η δικαιολογία "Πληρώνω διόδια για να έχω καλύτερους δρόμους και να καλυφθεί το κόστος τους" είναι γελοία. Αν ήθελαν μειωμένο κόστος θα έκοβαν τις μίζες, θα κατασκεύαζαν σωστούς δρόμους με καλή ποιότητα υλικών και θα τέλειωνε η ιστορία Ενώ τώρα συμβαίνει ότι κατασκευάζονται επίτηδες κακής ποιότητας αυτοκινητόδρομοι με χαμηλό κόστος και χαμηλή ποιότητα υλικών και χαμηλό εργατικό κόστος αφού οι εργολάβοι απασχολούν αλλοδαπούς στη πλειοψηφία τους με χαμηλότερα μεροκάματα για να υπάρχει πάντα περιθώριο για μεγαλύτερο κέρδος και συνεχείς εργολαβίες για διορθώσεις των οδοστρωμάτων.
Στη Κερατέα τώρα θέλουν να επιβάλουν την κατασκευή ενός ξεπερασμένου συστήματος διαχείρισης σκουπιδιών καταστρέφοντας το φυσικό και αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής. Οι Κερατιώτες περίμεναν εδώ και χρόνια τις μπουλντόζες και τα μηχανήματα γνωστού μεγαλοεργολάβου και ήταν καλά προετοιμασμένοι
Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει σύγκρουση τοπικών κοινωνιών με τα συμφέροντα των ολίγων που εκπροσωπούν το Κράτος. Στέλνονται οι πραιτωριανοί του (Αστυνομία) για να καταστείλουν τις αντιδράσεις και να επιβάλουν δήθεν την τάξη Το συμφέρον δηλαδή των μεγαλοεργολάβων που θησαυρίζουν στη περίπτωση των διοδίων και επιδιώκουν να θησαυρίσουν στη περίπτωση της Κερατέας εις βάρος των τοπικών κοινωνιών και της λογικής.
Ενώ λοιπόν οι αντιδράσεις αυτές θα έπρεπε να τύχουν έμπρακτης αλληλεγγύης από τη μεριά των Εθνικιστών παρατηρείται το φαινόμενο της ολιγωρίας σε αντίθεση με τους αναρχικούς, αριστεριστές, κομμουνιστές που έσπευσαν όχι μόνο να συμπαρασταθούν αλλά και να καπελώσουν τις πρωτοβουλίες των πολιτών και στις δύο περιπτώσεις.
Συνέβη δε και το εξής τραγελαφικό. Οι οργανωμένες ενέργειες συμπαράστασης σε κάποιες περιπτώσεις από πλευράς Εθνικιστών (συγκεκριμένα του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου) να συμπαρασταθούν στους αντιδρώντες κατοίκους λοιδορήθηκαν από ορισμένους ηλίθιους γιατί λέει συνέπραξαν με τους αριστερούς, επειδή συνέβη να βρίσκονται στον ίδιο χώρο (διόδια)!!!
Ασφαλώς και ατομικά πολλοί Εθνικιστές έχουν σπεύσει να βοηθήσουν και τους κατοίκους της Κερατέας και τις κινήσεις πολιτών που αντιδρούν στα διόδια κατεβάζοντας τις μπάρες. Η έλλειψη όμως οργανωμένης παρουσίας ανοίγει το δρόμο στους κάθε λογής αριστερίζοντες να αυτοπροβάλλονται ως οι μοναδικοί συμπαραστάτες των κατοίκων και στις δύο περιπτώσεις. Η αδυναμία αυτή των Εθνικιστών δεν είναι καινούρια Επί δεκαετίες το ΚΚΕ έγινε ο αυτόκλητος υπερασπιστής των εργατικών δικαιωμάτων και άλωσε τον συνδικαλισμό εξ αιτίας της ανυπαρξίας αντίβαρου από πλευράς Εθνικιστών. Δεν φτάνει μόνο να κατηγορούμε τους άλλους γιατί άλωσαν την Παιδεία, την Τέχνη και όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας. Είναι καιρός να αναλογιστούμε τις ευθύνες των Εθνικιστών και να δράσουμε προς τη δημιουργία σοβαρής εναλλακτικής  πρότασης αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες του.
Τώρα που βρισκόμαστε στο μεταίχμιο της ιδεολογικής στροφής της Ελληνικής κοινωνίας, της κατάρρευσης των αστικών μύθων, της αποδόμησης της αριστερίστικης προπαγάνδας και της επιστροφής στις παραδοσιακές αξίες του Ελληνισμού Αρκεί να δράσουμε σοβαρά και οργανωμένα και να μην αφήσουμε το περιθώριο σε κανέναν σύγχρονο Γιάννη Ζεύγο να κάνει κηρύγματα ταξικής πάλης έχοντας πίσω του φωτογραφία τον Κολοκοτρώνη.


ΠΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
                                                                                                                                                               

 Το "κράτος" συνδιαλέγεται
  με λαθρομετανάστες και αναρχικούς
 όχι όμως με τους Έλληνες στην Κερατέα!


Την ώρα που η Πολιτεία κάθεται και διαπραγματεύεται με τους λαθρομετανάστες που κατέλαβαν τη Νομική, για να τους μεταφέρει με ασφάλεια στο νεοκλασικό Υπατία. Την ώρα που η Αστυνομία δεν τολμάει να καθαρίσει τα Εξάρχεια που εδώ και χρόνια έχει καταστεί άντρο κακοποιών και αναρχικών στοιχείων, με μεγάλη ευκολία αποφασίζουν να επιτεθούν (με μεθόδους μάλιστα ανάρμοστες και πρωτοφανείς για την Ελληνική Αστυνομία) στους αντιστεκόμενους Έλληνες της Κερατέας. Όμως η επιμονή της κυβέρνησης να στήσει εκεί ΧΥΤΑ έχει μεγάλη ουρά! Μόνο για έναν χρόνο θα λειτουργήσει το Βραγώνι Κερατέας ως χώρος υγειονομικής ταφής για 120.000 τόνους σκουπιδιών από τους κοντινούς οικισμούς της Ανατολικής Αττικής, όπως επισημαίνουν τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος. Τα δυο υπουργεία διαβεβαιώνουν ότι θα ακολουθήσει διαγωνισμός για τη δημιουργία μονάδων επεξεργασίας σύμμικτων απορριμμάτων, διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και κομποστοποίησης, που σήμερα βρίσκονται σε φάση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων. Ωστόσο, εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων καταφέρονται εναντίον πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων που «αντιτίθενται στην υλοποίηση των υποδομών διαχείρισης των απορριμμάτων στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, όταν διατηρούν λίγα μέτρα από κατοικημένες περιοχές χώρο ανεξέλεγκτης και παράνομης διάθεσης σκουπιδιών, που αποδεδειγμένα εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία». Τα δύο υπουργεία εκτιμούν ότι η πλειονότητα των κατοίκων της Κερατέας αντιλαμβάνεται ότι η υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού θα βάλει τέλος στην ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων! Με βάση τον ΠΕΣΔΑ Αττικής στους ΧΥΤΑ Κερατέας - Γραμματικού θα πηγαίνει το 15% των απορριμμάτων της Αττικής, δηλαδή περίπου 335.000 t/y. Η Φυλή «αντέχει» περίπου 2 χρόνια εάν παίρνει όλα τα σκουπίδια της Αττικής. Αυτό σημαίνει ότι εάν γίνουν οι δύο νέοι ΧΥΤΑ (Κερατέα - Γραμματικό) θα επιμηκυνθεί η ζωή της Φυλής κατά περίπου 5 μήνες. Αυτό βλέπουν οι κάτοικοι Κερατέας-Γραμματικού και θεωρούν ότι αναγκαστικά θα πηγαίνουν 4-5 φορές περισσότερα σκουπίδια στις περιοχές τους για να αυξηθεί πραγματικά η διάρκεια ζωής της Φυλής. Τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά όταν πληροφορίες λένε ότι στο συγκεκριμένο έργο εμπλέκεται το όνομα του Μπόμπολα!

Πηγή: ΕΓΕΡΣΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου