Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Η ΥΑΙΝΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η γνωστή αντιδραστική ύαινα του ελληνικού καπιταλισμού και τωρινή υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου δήλωσε στη Βουλή ότι έχει αναλάβει εργολαβικά το χτίσιμο του τζαμιού στο Βοτανικό και μίλησε με θαυμασμό για τη θρησκεία του Ισλάμ. Ενώ λοιπόν αυτή η κυρία πρωταγωνιστεί στα σχέδια για τη μουσουλμανοποίηση της χώρας, ταυτόχρονα επιτίθεται με βάναυσο τρόπο στη δημόσια παιδεία, στους εκπαιδευτικούς, στους σπουδαστές και σε κάθε είδους δημοκρατικά και μορφωτικά δικαιώματα στην εκπαίδευση.
Με το νόμο που προώθησε πέρυσι, άφησε χιλιάδες νέους εκπαιδευτικούς έξω από τα σχολεία και δημιούργησε δημοτικά δύο ταχυτήτων. Τώρα ετοιμάζει και άλλα τέτοια μέτρα, όπως μειώσεις οργανικών θέσεων, μειώσεις δαπανών, δημιουργία σώματος εσωτερικού ελέγχου των εκπαιδευτικών, κατάργηση της δωρεάν παροχής βιβλίων, πλήρη υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τα «ψηφιακά μέσα», αυθαίρετες μετακινήσεις εκπαιδευτικών στο μέσον της χρονιάς κ.ά.

Αυτή η κυρία είναι ένα  αδίστακτο όργανο των μεγαλοκαπιταλιστών,
που της αναθέτουν πάντα «ειδικές» αποστολές

Την ίδια στιγμή, κάνει προσπάθεια να χρεώσει στο δημόσιο χαρακτήρα και στα δημοκρατικά δικαιώματα που υπάρχουν στην παιδεία τα αδιέξοδα και τα αρνητικά του αστικού συστήματος. Η πολιτική της, όμως, στον κρίσιμο τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας δείχνει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της σε σχέση με την αναβάθμιση της παιδείας. Από 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ που υπάρχουν για την επιστημονική έρευνα, έχουν διατεθεί μόλις 6 εκατομμύρια, και ο αρμόδιος γραμματέας παραιτήθηκε, καταγγέλλοντας τον έμπιστο της υφυπουργό για αυταρχισμό, αδράνεια και εγκατάλειψη του τομέα της έρευνας.
Η πολιτική αυτή της κυρίας έχει σαφή εξήγηση. Είναι υπέρμετρα φιλόδοξη και έχει γίνει πιστό όργανο των κυρίαρχων τμημάτων του εγχώριου κεφαλαίου και ιδιαίτερα του γνωστού αντεργατικού και ανθελληνικού καπιταλιστικού συγκροτήματος Λαμπράκη. ΓΓ αυτό την τοποθέτησε στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας, που έχει κομβικό ρόλο στο μεγαλοκαπιταλιστικό σχέδιο της ισλαμοποίησης της χώρας και της μετατροπής της σε χώρα φτηνών υπηρεσιών. Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι σπουδαστές, ο εργαζόμενος ελληνικός λαός έχουν να αντιμετωπίσουν στην προκειμένη περίπτωση ένα ιδιαίτερα αδίστακτο όργανο του μεγάλου κεφαλαίου.

Σωτήρης  Κρόκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου