Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ


Η κοινωνία μας αποτελείται από το μικρό εκείνο κομμάτι ανθρώπων που έχουν αμύθητα πλούτη και οι «δουλειές» τους πάνε καλά βρέξει χιονίσει και από όλους τους άλλους. Εμείς (οι «άλλοι») θαρρείς πως δουλεύουμε για να πληρώνουμε ολοένα πιο επαχθείς φόρους! Υποχρεωνόμαστε σε μείωση των εισοδημάτων μας, καθώς μας λένε ότι είμαστε «συνένοχοι» για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το «κράτος» και κάθε φορά που τα αφεντικά μας ισχυρίζονται ότι «οι δουλειές δεν πάνε καλά». Τα χρέη μας συνεχώς αυξάνονται και, κάθε φορά που τα πράγματα είναι έτσι όπως είναι σήμερα, όλο και περισσότεροι βρίσκονται στο δρόμο. Και αυτή είναι η ιστορία της ζωής μας για αιώνες τώρα...

ένας ειδυλλιακός φορολογικός παράδεισος
για πάμπλουτους από όλο τον κόσμο..

Από την άλλη μεριά, αυτοί, μια χούφτα άπληστων ανθρώπων, πολύ λιγότεροι από το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού (μεταξύ των οποίων πολλοί Έλληνες, κυρίως εφοπλιστές), κατέχουν καταθέσεις αξίας 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε υπεράκτιες τράπεζες, δηλαδή, σε τράπεζες μικρών κρατιδίων που δεν φορολογούν ούτε εισοδήματα ούτε κέρδη ούτε συναλλαγές, σύμφωνα με το περιοδικό των πλουσίων «Φορμπς», που δημοσιεύει κάθε χρόνο τη λίστα με τους 1.000 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Λέγεται επίσης ότι ίσως και το 80% των διεθνών τραπεζικών συναλλαγών γίνονται μέσω τέτοιων τραπεζών!
Όλες οι μεγάλες τράπεζες του κόσμου έχουν υποκαταστήματα σε αυτές τις περιοχές και το κυριότερο μέλημα τους είναι να απαλλάξουν τους δισεκατομμυριούχους πελάτες τους απο τα «δυσβάσταχτα» φορολογικά βάρη. τα οποία πληρώνουν μόνο οι «άλλοι»!
Κανείς δεν ξέρει πόσα είναι τα λεφτά που χάνουν τα κράτη από αυτή τη φοροδιαφυγή, όλοι όμως συμφωνούν ότι είναι τουλάχιστον εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Για το τραπεζικό σύστημα και τους πλούσιους πελάτες του, όλοι εμείς είμαστε τα... κορόιδα, αφού όχι μόνο πληρώνουμε όλους τους φόρους, αλλά τελικά αυτοί οι φόροι, με τη μορφή κυρίως τόκων, καταλήγουν πάλι στα χέρια των πλουσίων, αφού τα κράτη χρωστάνε κατά κύριο λόγο σε αυτούς.
Η απαγόρευση της ύπαρξης φορολογικών παραδείσων και η αυστηρή φορολόγηση των πάμπλουτων πελατών τους είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Οι δισεκατομμυριούχοι Έλληνες εφοπλιστές πρέπει επιτέλους να πληρώσουν αυτά που οφείλουν στην κοινωνία. Και αυτό θα γίνει μόνο όταν εμείς οι άλλοι πάρουμε τις τύχες της κοινωνίας στα χέρια μας. Αμήν!

Γ. Θεσσαλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου