Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


Ο εισπράκτορας των μεγαλοκατασκευαστών
και υβριστής του ελληνικού λαού Δ.Ρέππας

Με παροιμιώδες θράσος υπεράσπισε ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων-κατασκευαστών στο όνομα του «δημοσίου συμφέροντος». Εξαπέλυσε χυδαία επίθεση εναντίον όσων πολιτών αρνούνται να πληρώσουν τα υπέρογκα και αδικαιολόγητα διόδια, χαρακτηρίζοντας τους «τζαμπατζήδες», «επιζήμιους» και «αντικοινωνικούς». Τους απείλησε μάλιστα με δικαστικές διώξεις, καθώς ετοιμάζεται και σχετικό νομοσχέδιο, κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των εταιρειών των διοδίων.
 


Το να μιλάει για «τζαμπατζήδες» ένας βουλευτής και πόσο μάλλον ένας υπουργός που τα έχει όλα δωρεάν (λιμουζίνες, αεροπορικά εισιτήρια, τηλέφωνα, προσωπικό) είναι τουλάχιστον προκλητικό! Το κίνημα «Δεν πληρώνω» έχει πανικοβάλει την κυβέρνηση και τους μεγαλοκαπιταλιστές που κάνουν επί χρόνια σκανδαλώδεις μπίζνες με τα λεφτά του λαού.
Τα έργα των εθνικών οδών ο ελληνικός λαός τα έχει χρυσοπληρώσει και εί-ναι ο φυσικός τους ιδιοκτήτης. Οι εταιρείες που εισπράττουν τα διόδια έχουν συμβάλει στα έργα αυτά το πολύ κατά 10%. Τα υπόλοιπα τα βάζουν το κράτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι τράπεζες μέσω δανείων με εγγύηση του δημοσίου. Οι εταιρείες, όμως, από τις συμβάσεις που έχουν κάνει με τις εκάστοτε κυβερνήσεις εισπράττουν τα έσοδα από τα διόδια για 30-40 χρόνια. Είναι σαν να κάνει κάποιος μια συνεταιρική επιχείρηση στην οποία να βάζει μόνο το 10% του κεφαλαίου και στο τέλος να παίρνει μόνο αυτός τα έσοδα! Χώρια που και αυτά τα κόστη για την κατασκευή των δρόμων είναι υπέρογκα. Ένα χιλιόμετρο εθνικού δικτύου στην Ελλάδα στοιχίζει 12 φορές περισσότερο απ' ότι στην Ισπανία! Μάλιστα, ούτε τα έργα συντήρησης που υποχρεούνται να κάνουν οι εν λόγω εταιρείες κάνουν, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για την ασφάλεια των οδηγών. Επίσης, είναι ελεύθεροι από το κράτος να βάζουν διόδια όπου θέλουν και να τα χρεώνουν όσο θέλουν.
Όμως, ο κόσμος, πιεσμένος από την τραγική οικονομική του κατάσταση, έχει ξυπνήσει πια και δεν πληρώνει. Και αυτό εξαπλώνεται και σε άλλους τομείς, όπως στα πανάκριβα πλέον εισιτήρια των συγκοινωνιών, στα νοσοκομεία, στα αυξημένα τροφεία παιδικών σταθμών κ.α. Το να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις μπίζνες του μεγάλου κεφαλαίου με το κράτος και την κρίση τους έχει αρχίσει και γίνεται πράξη και αυτό είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο γεγονός.
Διαμαντής Καράβολας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου