Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Εξοντώνουν τους τελευταίους Έλληνες ναυτικούς

Οι Έλληνες εφοπλιστές διακρίνονταν πάντοτε για τον αδίστακτο και αρπακτικό χαρακτήρα τους, την απίστευτη σκληρότητα τους, την πλήρη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και τη μεγάλη τους αγάπη για τα κάθε είδους δικτατορικά καθεστώτα. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί ήταν οι βασικοί οικονομικοί στυλοβάτες και καθοδηγητές της απριλιανής χούντας των συνταγματαρχών 1967-1974.

Οι εναπομείναντες Έλληνες ναυτεργάτες πρέπει
αγωνιστούν για να συνεχίσουν να υπάρχουν
Σήμερα, αυτό επιβεβαιώνεται με τον πιο πανηγυρικό τρόπο από την απόφασή τους να πετάξουν στο δρόμο τις τελευταίες χιλιάδες Ελλήνων ναυτικών, μέσω της πλήρους άρσης του καμποτάζ, καταδικάζοντας τους κυριολεκτικά σε θάνατο την εποχή αυτή της τρομακτικής φτώχειας και ανεργίας.
Η άρση του καμποτάζ, πέρα από τις καταστροφικές της συνέπειες, δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στην ελληνική οικονομία. Είναι αστείο να λέγεται ότι η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της χάρη σε μερικές χιλιάδες τουρίστες κρουαζιερόπλοιων που δήθεν θα συρρεύσουν αθρόα για τις... «αγορές» τους. Για να αγοράσουν τι; Κινέζικα τσολιαδάκια και σουβενίρ;
Μοναδικός σκοπός των εφοπλιστών είναι να ξεφορτωθούν τους τελευταίους εναπομείναντες Έλληνες ναυτεργάτες, επειδή είναι «ανήσυχοι» και «ακριβοί», για να τους αντικαταστήσουν με ένα μωσαϊκό τριτοκοσμικών δούλων, όπως έχουν ήδη κάνει με τους 80.000 Έλληνες που κάποτε δούλευαν στην ποντοπόρο ναυτιλία.
Το μέγεθος της χυδαιότητας τους αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι μπροστάρη στο νέο τους αυτό πλιάτσικο έχουν βάλει τον καθ' όλα φαιδρό και μωροφιλόδοξο δικτατορίσκο Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, με τον ασυγκράτητο αριβισμό του, δεν θα διστάσει να πάρει τα σκληρότερα μέτρα. Σε αγαστή συνεργασία, βέβαια, με το «δημοκράτη» Χρυσοχοίδη, που (ως αντάλλαγμα) διεκδικεί την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, και με τη ΝΔ που, παρά τις αντιμνημονιακές κορώνες της, υποτάσσεται στα ίδια αφεντικά.
Έφτασε λοιπόν η στιγμή για τους Έλληνες ναυτεργάτες να δώσουν τη μεγάλη μάχη για την επιβίωση τους. Τη μάχη αυτή πρέπει να τη δώσουν με ενότητα και δυναμισμό, μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, χωρίς να έχουν καμία εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές «ηγεσίες» τους, που κάτω απ' το τραπέζι τα έβρισκαν πάντοτε με τους εφοπλιστές. Αυτή τη φορά, καμία επιστράτευση δεν πρέπει να τους φοβίσει. Ας πάρουν το παράδειγμα των φορτηγατζήδων, των οδοκαθαριστών και τόσων άλλων, που μετέτρεψαν τα φύλλα της επιστράτευσης σε κουρελόχαρτα. Νυν υπέρ πάντων ο αγών!
Βασίλης Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου