Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Το συγκρότημα Λαμπράκη στην κυβέρνηση

Για να μην ξεχνάμε τι σημαίνει "συγκρότημα Λαμπράκη",
ορίστε το πρωτοσέλιδο των "Νεων"
τρεις μέρες μετά την κήρυξη της Χούντας των συνταγματαρχών

Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια κυβέρνηση που υπηρετεί απροκάλυπτα την ελληνική μεγαλοαστική τάξη, με αρχηγό έναν υπάλληλο των τραπεζιτών και υπουργούς μερικά από τα πιο λυσσασμένα σκυλιά των καπιταλιστών (Γιαννίτσης, Γεωργιάδης, Βενιζέλος, Λοβέρδος κ.λπ). Σε αυτή τη συμμορία, όμως, κεντρικό ρόλο έχει ένα από τα βασικότερα πολιτικά επιτελεία της αστικής τάξης, το συγκρότημα Λαμπράκη (ΔΟΛ). Ο Π. Καψής, κορυφαίο στέλεχος του συγκροτήματος, έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος και συντονιστής της νέας κυβέρνησης!
Το συγκρότημα Λαμπράκη είναι γνωστό για το «ένδοξο» παρελθόν του. Είναι αυτό που εδώ και χρόνια ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, ελέγχει πολιτικούς και μοιράζει «δαχτυλίδια» για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του. Είναι αυτό που έχει στηρίξει τα πιο λαομίσητα καθεστώτα, όπως τη ναζιστική κατοχή και τη Χούντα των Συνταγματαρχών, παρά το «αντιστασιακό» προσωπείο που έντεχνα εκ των υστέρων καλλιέργησε για τον εαυτό του. Είναι αυτό που έχει προωθήσει και προωθεί τα πιο βάρβαρα μέτρα και πολιτικές εξόντωσης του ελληνικού λαού (αθρόα εισαγωγή ξένων εργατών, μνημόνια, κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων). Με τα MMΕ που διαθέτει (Βήμα, Νέα, Mega) επιδιώκει την πλύση εγκεφάλου και τη χειραγώγηση-υποταγή του ελληνικού λαού. Η ψευδολογία, η δημοσιογραφική αλητεία, η συκοφαντία, η παραπληροφόρηση, η πολιτική εξαπάτηση είναι τα συνηθέστερα μέσα του για να επιτύχει τους σκοπούς του και να συντρίψει τους αντιπάλους του.
Παρά το θάνατο του τελευταίου ιδιοκτήτη του συγκροτήματος, Χρ. Λαμπράκη, ο διάδοχος του, Στ. Ψυχάρης, συνεχίζει το θεάρεστο έργο του. Το συγκρότημα προβάλλει και στηρίζει τα αγαπημένα του παιδιά, Βενιζέλο-Διαμαντοπούλου, προσπαθεί διαμέσου αυτών (και μετά τη σύγκρουση τους με τον Γιωργάκη) να ελέγξει απόλυτα το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, και ταυτόχρονα έχει αποκτήσει άριστες σχέσεις με το ακροδεξιό μόρφωμα του ΛΑΟΣ, που το διαφημίζει συνεχώς. Για πρώτη φορά, όμως, τοποθετεί σε καίριο πόστο της κυβέρνησης έναν υπάλληλο του, που δεν είναι καν πολιτικός. Κάτι που συμβαίνει και με άλλα στελέχη της κυβέρνησης, όπως άλλωστε και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Έχουμε πλέον μια άμεση μεγαλοαστική δικτατορία, στην οποία συμμετέχουν ανοιχτά τα πιο αδίστακτα επιτελεία του ελληνικού καπιταλισμού. Όσο για τον ελληνικό λαό, έχει καταλάβει πολύ καλά το ποιόν της κυβέρνησης Παπαδήμου, όπως και του συγκροτήματος Λαμπράκη..
Μάριος  Σάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου