Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τα εμβάσματα των μεταναστών

Στα 1,45 δισεκατομμύρια ευρώ έφτασαν τα εμβάσματα στο εξωτερικό από τους αλλοδαπούς εργαζόμενους το 2010, σημειώνοντας μάλιστα αύξηση. Τα στοιχεία αυτά καταρρίπτουν τους μύθους για «συνεισφορά των αλλοδαπών στην οικονομία της χώρας», ή για αποχώρηση τους λόγω κρίσης και ανεργίας. Ενώ τον ελληνικό λαό τον τσακίζει η ανεργία (η επίσημη διπλασιάστηκε από 450.000 σε 900.000 άτομα τα δύο τελευταία χρόνια), οι περισσότεροι μετανάστες έχουν δουλειά, γιατί δουλεύουν με όρους χειρότερους και απ' αυτούς που επέβαλαν στους Έλληνες εργαζόμενους τα εγκληματικά μέτρα των δύο τελευταίων χρόνων, ενώ δουλεύουν χωρίς χαρτιά ακόμα και σε εξειδικευμένες θέσεις. Την κατάσταση αυτή δημιούργησε η εγκληματική απληστία του ελληνικού καπιταλισμού για τον ολοκληρωτικό αφανισμό της ελληνικής εργατικής τάξης.
Το μόνο μέσο σωτηρίας που έχει ο ελληνικός λαός είναι η πάλη για τα παρακάτω μέτρα:
άμεση αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης,
απαγόρευση προσλήψεων με όρους κατώτερους από τους θεσμοθετημένους και χωρίς τα νόμιμα χαρτιά,
αυστηρή τιμωρία όσων εργοδοτών παραβιάζουν αυτά τα μέτρα,
δημόσια έργα με προτεραιότητα στην πρόσληψη Ελλήνων ανέργων.
Επίσης, μεγάλη πληγή για τα ταμεία μας, είναι οι χιλιάδες Βούλγαροι και Ρουμάνοι, καθώς, επειδή ανήκουν στην Ε.Ε., με ένσημα ενάμιση χρόνου, συντάξιμη ηλικία και με πλαστό χαρτί μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα, λαμβάνουν την κατώτερη σύνταξη από την Ελλάδα και όχι από τη Βουλγαρία και Ρουμανία. Μαζί με το ΕΚΑΣ, η σύνταξη φτάνει τα 700 ευρώ, ενώ στις χώρες τους η σύνταξη δεν ξεπερνάει τα 100 ευρώ. Η κυβέρνηση άλλαξε λοιπόν το νόμο και πρόσθεσε την προϋπόθεση της 5ετούς παραμονής στη χώρα.
Ποιος πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι, όταν ένα διαβατήριο αγοράζεται με 500 ευρώ και μια σφραγίδα εισόδου ή εξόδου κοστίζει 300 ευρώ; Άλλωστε, αυτό είναι μέσα στα πλαίσια των σχεδίων τους, δηλαδή, της διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων σαν δώρο στους εργοδότες.
Χρήστος Χατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου