Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων

Ενώ ο ελληνικός λαός υποφέρει, το κόμματα,
ακόμα και τα αριστερά,
επιμένουν να χρηματοδοτούνται από τη φορολογία μας.
Τους τα χρωστάμε;
Την ίδια στιγμή που εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε καταδικασμένοι στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που μας έχουν πετσοκόψει μισθούς και συντάξεις, που μας ζητάνε νέες θυσίες, γιατί τα λεφτά «δεν βγαίνουν», την ίδια αυτή στιγμή ΟΛΑ τα κόμματα της Βουλής τάσσονται υπέρ της συνέχισης της χρηματοδότησης τους από τον κρατικό προϋπολογισμό! Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, μάλιστα, απαιτούν να μη μειωθεί καθόλου η χρηματοδότηση τους και να ρυθμιστούν ευνοϊκά οι υπέρογκες οφειλές τους (άνω των 200 δισ. ευρώ) προς τις τράπεζες, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ζητούν την «υπό όρους» μείωση της χρηματοδότησης... Δηλαδή, για να το πούμε απλά, ΕΜΕΙΣ διαμέσου της φορολογίας μας πληρώνουμε τη λειτουργία όλων των κομμάτων της Βουλής, και βέβαια και αυτών που παίρνουν τα πιο βάρβαρα μέτρα εναντίον μας!
Αυτό το αίσχος της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων πρέπει εδώ και τώρα να καταργηθεί. Είναι αδιανόητο το οποιοδήποτε κόμμα να χρηματοδοτείται υποχρεωτικά από όλο τον ελληνικό λαό και χωρίς μάλιστα να τον ρωτήσουν! Είναι όμως δύο φορές αίσχος τα κόμματα της λεγόμενης αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ), που υποτίθεται ότι παλεύουν για την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό, να τα πιάνουν από το αστικό κράτος, δηλαδή, το κράτος των καπιταλιστών-εργοδοτών. Ας μη μας λένε λοιπόν ότι μάχονται εναντίον του συστήματος, γιατί κανείς δεν δαγκώνει το χέρι που τον ταΐζει.
Όσο για το ΚΚΕ, η υποκρισία του ξεπερνάει κάθε όριο. Φτάνει μέχρι του σημείου να καταγγέλλει ότι δεν σκέφτεται το λαό όποιος απαιτεί την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων (ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου 12/01/12)! Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που απολύει εργαζομένους στις κομματικές του επιχειρήσεις (902, Τυποεκδοτική); Που καταφεύγει στον άθλιο αστικό νόμο, το άρθρο 99 (που το ίδιο καταγγέλλει ως αντεργατικό!), για να σώσει από τα χρέη την Τυποεκδοτική του, εις βάρος φυσικά των εργαζομένων, μια καπιταλιστική επιχείρηση η οποία τύπωνε και κρατικά έντυπα με... απευθείας αναθέσεις και έπαιρνε και επιδότηση από το κράτος.
«Όλοι τους είναι ίδιοι»: αυτό λέει καθημερινά ο λαός μας και δεν έχει καθόλου άδικο.

Μάριος Σάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου