Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η διάλυση του δημοσίου θα κάνει την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα

Οι σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από μια τεράστια «αρπαχτή» εις βάρος του δημόσιου πλούτου

Μέσω του λιμανιού του Πειραιά, η COSCO έχει πνίξει την Ελλάδα στα
κινέζικα προϊόντα, σκοτώνοντας την εγχώρια βιομηχανία και βιοτεχνία
ενώ το εργασιακό καθεστώς που έχει επιβάλει είναι μεσαιωνικό.
Τέτοιες και χειρότερες θα είναι οι νέες ιδιωτικοποιήσεις
που σχεδιάζονται
Η μεγαλοαστική συμμορία που κυβερνάει τη χωρα επιμένει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, παρά το μέχρι τώρα ναυάγιο των περιώνυμων «ιδιωτικοποιήσεων». Από τα 50 δισ. ευρώ που προσδοκούσαν άμεσα από τα ξεπουλήματα των δημόσιων οργανισμών, έπεσαν στα 15, μετά στα 9 και τώρα στα 4.7 δισ. ευρώ. Το σκηνικό που έχουν στήσει για δήθεν «επέλαση» ξένων επενδυτών είναι απάτη. Πέρα απ' το ότι δεν έχει έρθει ούτε μισός τέτοιος, οι υποψήφιοι άρπαγες είναι οι γνωστές εγχώριες συμμορίες, που θέλουν να λεηλατήσουν τις δημόσιες επιχειρήσεις με την υποστήριξη ή την κάλυψη ισχυρών ξένων κεφαλαίων. Οι υποψήφιοι αυτοί είναι: στον ΟΠΑΠ η ΙΝΤΡΑΚΟΜ του Κόκκαλη, που όμως είναι σε μεγάλη κρίση, στις ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΟ ο ΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα, σε συνεργασία με γαλλική εταιρεία ύδρευσης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης οι Κινέζοι σταλινοκοπιταλιστές, οι σύμμαχοι των εφοπλιστών, στο φυσικό αέριο οι εταιρείες του Κοπελούζου, ενώ η ΔΕΗ λεηλατείται ήδη μέσω των εταιρειών των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Το βάλτωμα των ιδιωτικοποιήσεων δείχνει το αδιέξοδο που έχει περιέλθει ο ελληνικός καπιταλισμός, κάτω απ' το βάρος της αρπακτικής και τυχοδιωκτικής πολιτικής του. Ενώ κανείς δεν επενδύει σε μια υπό κατάρρευση οικονομία, αυτοί επιμένουν στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και του κρατικού τομέα της οικονομίας, η οποία, φυσικά, φέρνει ακόμα πιο κοντά τη χρεοκοπία.
Στην περίπτωση των δύο ιδιωτικών εταιρειών του ηλεκτρισμού, φαίνεται ο παρασιτικός και τυχοδιωκτικός χαρακτήρας των Ελλήνων καπιταλιστών. Με ανύπαρκτη υποδομή, πουλούσαν ρεύμα που έπαιρναν φτηνά από τη ΔΕΗ, ζημιώνοντας τη, και όταν το σκανδαλώδες αυτό καθεστώς σταμάτησε γιατί η ΔΕΗ θα βούλιαζε, άφησαν χρέη εκατομμυρίων, πήραν ακόμα και τα λεφτά των 200.000 πελατών τους απ' το γνωστό χαράτσι και επιχείρησαν να διαφύγουν, πουλώντας τις εταιρείες σε μια απίθανη ρωσο-αραβική εταιρεία. Όσο για την «επένδυση» για την οποία επαίρονται οι καπιταλίστες, αυτή της κινέζικης COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, αυτή δεν ήταν μία κίνηση στο πλαίσιο του «ελεύθερου ανταγωνισμού», αλλά παράδοση του εμπορικού λιμανιού σε ένα κρατικό μονοπώλιο, το οποίο είχε έτοιμη για εισαγωγή την πλημμυρίδα των άθλιων προϊόντων του που διαλύουν την εγχώρια βιοτεχνία, εμπόριο και βιομηχανία. Ήταν μια στημένη φάμπρικα των εφοπλιστών και των συμμάχων τους Κινέζων ιμπεριαλιστών για την πολύπλευρη «κινεζοποίηση» του ελληνικού λάου. Γι αυτό που πραγματικά επαίρονται οι καπιταλιστές είναι οι κινέζικες συνθήκες εργασίας που έχουν επιβάλει σε ένα τμήμα των Ελλήνων λιμενεργατών. 700 ευρώ μισθός το μήνα για σκληρή εξειδικευμένη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, σταλινοκαπιταλιστική δικτατορία και τρομοκρατία και απαγόρευση όχι απλά οργάνωσης αλλά ακόμα και απλής διαμαρτυρίας.
Ένα τέτοιο καθεστώς ονειρεύονται οι εγκληματίες καπιταλιστές για όλο τον ελληνικό λαό. Ο πραγματικός στόχος τους είναι να κάνουν τη χώρα ασιατικό γκέτο, αβίωτη για τον ιστορικό λαό της, για να υποχρεωθεί ή να την εγκαταλείψει ή να εξαφανιστεί. Γι αυτό διαλύουν και κάθε δικαίωμα στην υγεία και περίθαλψη, καθιστώντας τα βιβλιάρια υγείας σχεδόν άχρηστα και τα νοσοκομεία ανίκανα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε σοβαρή περίπτωση. Ο ελληνικός λαός απειλείται πραγματικά με εξαφάνιση. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Να ρίξουμε εμείς τους εγκληματίες καπιταλιστές στο λάκκο που μας σκάβουν! Με μαζικό και οργανωμένο αγώνα, να ματαιώσουμε όλα τα σχέδια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και να ανοίξουμε το δρόμο για να γίνει ο εργαζόμενος λαός ο πραγματικός κυρίαρχος στη χώρα. Αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος για τη σωτηρία μας.

Σωτήρης Κρόκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου