Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Στην Πλατεία Συντάγματος, ο ελληνικός λαός απέδειξε και θα συνεχίσει να αποδεικνύει, ότι είναι αγωνιστικά ζωντανός και πολιτικά πολύ πιο μπροστά απ’ όλες τις «ηγεσίες» του


Παρά την ωμή βία του καθεστώτος
το κίνημα της πλατείας Συντάγματος
έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα
αφύπνισης του ελληνικού λαού
Ο ελληνικός λαός, παρά την άνευ προηγουμένου τρομοκρατία που υφίσταται από όλες τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τόσο του ελληνικού όσο και του ευρωπαϊκού, αρχίζει να σηκώνει κεφάλι και να θυμίζει σε όλους ότι αυτός ήταν που κάποτε ανέτρεψε τα σχέδια ολόκληρης της Ιεράς Συμμαχίας.
Από το τελευταίο καλοκαίρι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν βγει στους δρόμους, δίνουν το πάρων μπροστά στη Βουλή με πρωτοποριακά συνθήματα ενάντια στο Μνημόνιο, τις τράπεζες, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, τα ΜΜΕ και το σάπιο κοινοβουλευτισμό, συζητούν ακατάπαυστα για την πολιτική κατάσταση και αναζητούν τρόπους για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.


Το θαύμα της Πλατείας Συντάγματος δεν είναι έργο καμιάς «ηγεσίας» αλλά της μεγάλης ανώνυμης μάζας, που αποφάσισε να κινητοποιηθεί. Χάρη σ' αυτή την ανώνυμη μάζα γεννήθηκε, χάρη σ' αυτή γιγαντώθηκε και χάρη σ' αυτή θα μεγαλουργήσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον.
Αντίθετα, οι λεγόμενες «αριστερές ηγεσίες» παίζουν μόνο αρνητικό ρόλο. Η ηγεσία του ΚΚΕ σνομπάρει και απαξιώνει σαν «πολιτικά ανώριμους», «μικροαστούς» και «ψηφοφόρους των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ» τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, αποτρέποντας τους οπαδούς του από το καθημερινό κίνημα της πλατείας. Αθωώνει κατά 50% την κρατική καταστολή, αποσιωπώντας την απροκάλυπτη αστυνομική βία και λέγοντας ότι φταίνε εξίσου «κράτος και παρακράτος». Υπερασπίζεται τον κοινοβουλευτισμό, καλλιεργώντας φανταστικά σενάρια περί «πολιτικής εκτροπής».
Οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, της «εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς» και των «αντιεξουσιαστών», το μόνο που προσπαθούν όλο αυτόν τον καιρό είναι να καπελώσουν την πλατεία και να επιβάλουν έναν ιδιότυπο φασισμό, ενάντια σε όποιον τολμά να αναφερθεί στο τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και ενάντια σε όλα τα ελληνικά αγωνιστικά σύμβολα, όπως η σημαία. Με τον τρόπο αυτό έχουν καταφέρει να διώξουν πάρα πολύ κόσμο από την πλατεία.
Τρομαγμένη από την πρωτοφανή διάρκεια του κινήματος, η χούντα εφοπλιστών-τραπεζιτών-μεγαλοεργολάβων που κυβερνά τη χώρα μέσω των ανδρείκελων του ΠΑΣΟΚ (και γενικότερα) έχει εγκαταλείψει τα δημοκρατικά προσχήματα και έχει περάσει στην εν ψυχρώ καταστολή. Το όργιο απρόκλητης αστυνομικής βίας της 28-29 Ιουνίου, που χτυπούσε κάθε μορφή συγκέντρωσης «άνω των τριών ατόμων» και επιδίωκε την οριστική εκκένωση της πλατείας, δείχνει ότι η άρχουσα τάξη της Ελλάδας δεν έχει εγκαταλείψει το εγκληματικό-δικτατορικό παρελθόν της. Όμως, το μόνο που κατάφεραν ήταν να βγάλουν βαθιά εκτεθειμένη την κυβέρνηση και την  και την αστυνομία της και να πεισμώσουν ακόμα περισσότερο τους διαδηλωτές.
Για να εκκενώσουν την πλατεία εν μέσω καλοκαιριού, επιστράτευσαν από το Δήμαρχο Αθηναίων μέχρι τον υπουργό Δικαιοσύνης, επικαλούμενοι τη γνωστή καραμέλα του «τουρισμού», την ίδια στιγμή που αφήνουν τα ομορφότερα σημεία της πρωτεύουσας να μετατραπούν σε «γιουσουρούμ» από το παραεμπόριο των λαθρομεταναστών.
Όμως, ότι και να κάνουν, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο ελληνικός λαός είναι από τους πιο πολιτικοποιημένους και ηρωικούς του κόσμου. Παρά τις επίμονες προσπάθειες τους, δεν έχουν καταφέρει να σβήσουν τη βαριά ιστορική κληρονομιά του, που στις κρίσιμες στιγμές ξεπετάγεται ξανά και ξανά, και μετατρέπεται στον εφιάλτη κάθε δυνάστη.
Στις 15 Ιουνίου, το κίνημα της πλατείας έφερε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μισό βήμα πριν από την κατάρρευση. Μέσα σε  λίγο χρόνο της έδωσε τη χαριστική βολή. Αλλά ούτε κι εκεί θα σταματήσει. Οι μάζες αυτές που ανακάλυψαν μετά από δεκαετίες το δρόμο του αγώνα, δεν θα ξαναγυρίσουν σπίτια τους. Έχουν ακόμα πολλή δουλειά μπροστά τους: το Μνημόνιο, την ανέχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση, τους νέους φόρους, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις.
Όπως επί τόσα χρόνια δεν διστάζαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας πίστη στις θαμμένες δυνάμεις του ελληνικού λαού, έτσι και τώρα δεν διστάζουμε να προβλέψουμε ότι δεν έχουμε δει παρά μόνο την αρχή. Το μέλλον επιφυλάσσει τεράστιες εκπλήξεις. Και τολμάμε να πούμε ότι ο ελληνικός λαός θα γράψει νέες ηρωικές σελίδες, που θα χαραχτούν για πάντα στην παγκόσμια ιστορία.

Βασίλης Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου