Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα


Σε αυτές τις θυρίδες στην Ελβετία βρίσκετε ο
κλεμμένος ελληνικός πλούτος του ελληνικού λαού
Εξακόσια δισεκατομμύρια ευρώ καταθέσεις έχει αυτή τη στιγμή στις ελβετικές τράπεζες η ελληνική αστική τάξη. Το μυθώδες αυτό ποσό πρέπει να επιστραφεί στους Έλληνες εργαζόμενους, γιατί αποτελεί την κλεμμένη υπεραξία από τον ιδρώτα τους. Αποτελεί τον καρπό της εκμετάλλευσης τους επί ολόκληρες δεκαετίες. Και εν μέρει προέρχεται από τις χαριστικές επιδοτήσεις που έδινε το κράτος στους αστούς, από χρήματα κάθε φορολογούμενου. Το ποσό αυτό είναι υπεραρκετό για να ξεπεράσει η χώρα μας την κρίση, αφού με αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να εξοφληθεί ολόκληρο το χρέος και επιπλέον να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις που θα ανορθώσουν την οικονομία.
Το ελληνικό κράτος μπορεί να πάρει πίσω τα χρήματα αυτά ή ένα σημαντικό μέρος τους, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Παράδειγμα, η περίπτωση της Γερμανίας, που πριν μερικά χρόνια, μέσω των μυστικών υπηρεσιών της, κατάφερε να αποκτήσει ηλεκτρονικά δεδομένα με τα ονόματα χιλιάδων Γερμανών φοροφυγάδων που διατηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς σε Ελβετία και Λιχτενστάιν. Απλώς και μόνο με την απειλή κυρώσεων, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ επέστρεψαν στη Γερμανία από τους φοβισμένους φοροφυγάδες. Επιπλέον, τα 203 δισεκατομμύρια ευρώ που παρέμειναν στις ελβετικές τράπεζες συμφωνήθηκε μεταξύ Γερμανίας και Ελβετίας να φορολογούνται με 19% έως 34%, ανάλογα με το πόσο διάστημα βρίσκονται στην Ελβετία. Ποσοστό που, σύμφωνα με την Ένωση Γερμανών Φορολογουμένων, θα έπρεπε να είναι ακόμη υψηλότερο.
Μπροστά στα ζωντανά αυτά παραδείγματα, η μόνιμη αδράνεια των ελληνικών κυβερνήσεων αποδεικνύει ότι αποτελούν φτηνά υποχείρια μιας αρπακτικής μεγαλοαστικής κλίκας, που, προκειμένου να παραμείνει εντελώς αφορολόγητη, δεν διστάζει να οδηγήσει τη χώρα στο γκρεμό. Η ελληνική μεγαλοαστική τάξη είναι απολύτως ανθελληνική. Λεηλατεί τη χώρα χωρίς να επανεπενδύει σε αυτή και, αφού την ξεζουμίσει, την εγκαταλείπει ημιθανή. Γι' αυτό και, όσο μένει στο απυρόβλητο, τόσο θα οδεύουμε προς την εξαθλίωση. Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, με τους αγώνες του, πρέπει να διεκδικήσει την επιστροφή των κλεμμένων. Τα 600 αυτά δισεκατομμύρια αποτελούν δική μας περιουσία.

Βασίλης Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου