Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Χαμόγελα στην συνάντηση της Παπαρήγα με τον δήμιο της εργατικής τάξης

Με προκλητική υπεροψία, η ηγεσία του ΚΚΕ διαφημίζει τον εαυτό της ως τον μοναδικό υπερασπιστή της εργατικής τάξης και των καταπιεζόμενων στρωμάτων. Όμως, οι πράξεις της αποδεικνύουν το τελείως αντίθετο:
Πρόδωσε εν ψυχρώ την απεργία των Ελλήνων ναυτεργατών, που έδιναν αγώνα ζωής και θανάτου ενάντια στην αντικατάσταση τους με ξένους, υποχωρώντας αμέσως μπροστά στην πολιτική επιστράτευση της κυβέρνησης, τη στιγμή που ακόμα και οι πολιτικά και συνδικαλιστικά άπειροι φορτηγατζήδες είχαν καταφέρει να αντισταθούν επί μία εβδομάδα στη δική τους επιστράτευση. Αντίστοιχα, χαρακτηριστική ήταν η απουσία του ΚΚΕ από τον αγώνα των φορτηγατζήδων.
Εφαρμόζει την πιο αντεργατική πολιτική στις κομματικές της επιχειρήσεις: Στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «902» και στην «Τυποεκδοτική» απολύει μαζικά και μειώνει μισθούς, επικαλούμενη την κρίση, όπως οι στυγνότεροι καπιταλιστές. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό, και ειδικά μέσω της «Τυποεκδοτικής», που αποτελεί κολοσσό στον κλάδο της, είναι σαν να δίνει το πράσινο φως για μαζικές απολύσεις σε όλες τις εκτυπωτικές επιχειρήσεις.
Διασπά την ενότητα της εργατικής τάξης. Στο όνομα της «ταξικής καθαρότητας» διοργανώνει χωριστές συγκεντρώσεις, απομονώνει συστηματικά τους οπαδούς του ΠΑΜΕ από τους υπόλοιπους διαδηλωτές και καλλιεργεί εχθρικές διαθέσεις εναντίον των τελευταίων, στιγματίζοντας τους λίγο πολύ ως «προδότες» και «προβοκάτορες».
Προστατεύει τον αστικό κοινοβουλευτισμό και αποδυναμώνει τις διαδηλώσεις κρατώντας πάντοτε τους οπαδούς του ΠΑΜΕ μακριά από τη Βουλή, παρόλο που το αποτελεσματικότερο ίσως μέσο πίεσης αυτή τη στιγμή θα ήταν μια επίμονη και δυναμική περικύκλωση της.
Εκτονώνει τις δυνάμεις των οπαδών του σε άσκοπες ενέργειες, φροντίζοντας πάντοτε να διοργανώνει δευτερεύουσας σημασίας πορείες, σε καθημερινή σχεδόν βάση, τις παραμονές όλων των μεγάλων απεργιών.
Συνδιαλέγεται δημοσίως με τους δήμιους του ελληνικού λαού. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που η κ. Παπαρήγα πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Παπανδρέου, μετά από πρόσκληση του δεύτερου, τη στιγμή που αυτός έπαιρνε τα σκληρότερα αντεργατικά μέτρα. Τι διάλογο μπόρεσε να κάνει μαζί του;
Και αυτά είναι μόνο ένα μικρό δείγμα. Όσο αναπτύσσονται οι πραγματικοί, πηγαίοι και αυθόρμητοι αγώνες, τόσο θα αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος της ηγεσίας του ΚΚΕ, που δεν είναι άλλος από ρόλος προδοτικός, στην υπηρεσία του καπιταλιστικού συστήματος.

Βασίλης Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου