Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΧΟΛΕΙΑ


Η κ. Διαμαντοπούλου συνεχίζει ακάθεκτη το θεάρεστο έργο της... αυτό της κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Τώρα προχωρά στην κατάργηση και συγχώνευση εκατοντάδων σχολείων και τμημάτων, ώστε να μη γίνουν διορισμοί εκπαιδευτικών τη νέα χρονιά και να περικοπούν λειτουργικές δαπάνες. Βλέπετε, η δημόσια παιδεία «κοστίζει», και πρέπει να συρρικνωθεί...
Οι καταργήσεις σχολείων δεν αφορούν μόνο τα ολιγοθέσια σχολεία της επαρχίας (που θα επιτείνουν την ερημοποίησή της), αλλά και τα σχολεία των αστικών κέντρων. Το σχολείο της γειτονιάς θα γίνει παρελθόν, οι μαθητές θα αυξηθούν κατά πολύ στα τμήματα, χιλιάδες μαθητές θα εξαναγκαστούν σε εξοντωτικές μετακινήσεις, εκατοντάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών θα χαθούν, ενώ θα δημιουργηθούν σχολεία-μαμούθ. Όλα αυτά θα έχουν τραγικές συνέπειες στην παρεχόμενη εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Η υπόθεση της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου δεν είναι πλέον μόνο υπόθεση των εκπαιδευτικών, που ήδη έχουν ξεκινήσει να αντιδρούν. Είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, που οφείλει άμεσα να ξεσηκωθεί.

Μ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου