Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Οι κάτοικοι της Κερατέας υποδέχονται τα ΜΑΤ
Την 11 η Δεκεμβρίου 2010, στις 4:30 π.μ., με τσουχτερό κρύο και χιονόνερο, τα ΜΑΤ εισβάλλουν στην περιοχή του Οβριόκαστρου Κερατέας, 3,5 χμ. από την πόλη, στην οποία και σημαίνει συναγερμός. Έκτοτε, σε καθημερινή βάση, οι Κερατιώτες διαδηλώνουμε, άλλοτε ειρηνικά και άλλοτε βίαια, την αντίθεση μας με το έργο που θα καταστρέψει την περιοχή μας και για το οποίο δεν ρωτηθήκαμε ποτέ. Δεν πτοούμαστε από το κρύο, τις συλλήψεις ανηλίκων με τον τρομονόμο, το ξύλο σε ηλικιωμένους, την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ εναντίον μας, τις προκλήσεις των ΜΑΤ, τα χημικά και τη γνωστή «αύρα» της ΕΛΑΣ...
Βάσει του περιφερειακού σχεδιασμού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τα απορρίμματα της Αττικής, Κερατέα και Γραμματικό επιλέχθηκαν ως οι «δορυφόροι» του ΧΥΤΑ Φυλής. Αν και ο σχεδιασμός μιλάει για XYTY (χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων) και όχι ΧΥΤΑ (χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων) και προϋποθέτει και εργοστάσια ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και χώρους μεταφόρτωσης των απορριμμάτων μέσα στην Αθήνα (Βοτανικό. Γλυφάδα, Κηφισιά κ.λπ.). η κυβέρνηση εξαπατά τους κατοίκους, αφού και ελάχιστα από τα υπόλοιπα έργα έχουν προχωρήσει και η δημοπράτηση του έργου το 2004 αναφέρει ρητά την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα από την Κατασκευαστική Κοινοπραξία ΧΥΤΑ Κερατέας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. -ΠΡΟΕΤ Α.Ε. - ΕΝ DRACO Α.Τ.Ε.»! Σημειώνεται ότι στην κοινοπραξία συμμετέχουν «γνωστά» ονόματα, όπως Μπόμπολας, όμιλος Λασκαρίδη και Eurobank.
Επιπλέον, υπάρχουν νομικά κριτήρια που απαγορεύουν την κατασκευή ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ στο Οβριόκαστρο, όπως ότι η περιοχή ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεω-τικής που έχει χαρακτηριστεί «τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους» (ΦΕΚ 852/Β/03-09-1980), είναι ιστορικός και αρχαιολογικός χώρος (ΦΕΚ 1070/Β/29-12-1995), στο κέ¬ντρο του χώρου υπάρχει πηγή και υδατόρευμα, υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές και σεισμικό ρήγμα κ.λπ. Στις 13/12/2010, το Ειρηνοδικείο Λαυρίου αποφασίζει την προσωρινή διακοπή των έργων στο Οβριόκαστρο, μέχρι την τελική εκδίκαση των δύο προσφυγών του δήμου Κερατέας που εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων 03/03/2011 και Απαλλοτριώσεις 06/06/2011).
Οι κάτοικοι της Κερατέας σάς καλούμε όλους να ακούσετε και τη δική μας φωνή μέσα από τα blogs μας (http://antixyta. blogspot.com/, http://forkeratea.blogspot. com/ κ,ά.), αλλά και να μας συμπαρασταθείτε πραγματοποιώντας επισκέψεις στα μπλόκα μας, στα οποία και θα παραμείνουμε μέχρι την τελική δικαίωση μας!
Άντε και... Καλό Πάσχα (ευχή των Κερατιωτών στα ΜΑΤ την Πρωτοχρονιά!).

Κάτοικος Κερατέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου