Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΕΙ…ΚΑΤΑΡ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ


Τρέχοντας πάνε στους Άραβες επενδυτές

Τις προτάσεις του σχετικά με την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού ανέλυσε ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο. Με άκρα μυστικότητα, σε συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τους υπουργούς Χάρη Παμπούκη, Τίνα Μπιρμπίλη, Άννα Διαμαντοπούλου και Νίκο Σιφουνάκη. Το σχέδιο δεν αφορούσε μόνο τα περίπου 6000 στρέμματα του Ελληνικού αλλά και στο σύνολο της πρωτεύουσας. Τις προτάσεις αυτές μάλιστα θα μεταφέρει σε επενδυτές στο Κατάρ ο υπουργός Επικρατείας στις 22 Φεβρουαρίου.
Μέχρι στιγμής οι προτάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, ενυδρείου (για να χωράει τον... Πάγκαλο), πολιτιστικών κέντρων, βιβλιοθηκών, οικονομικών και συνεδριακών κέντρων (Financial Centers), σύγχρονων ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημιακών χώρων. Δεν έχουν αποκλειστεί επίσης τα ενδεχόμενα ήπιας οικιστικής ανάπτυξης, ακόμα και κατασκευής ξενοδοχείων, μαρίνων ή κυβερνητικών κτιρίων. Στόχοι της κυβέρνησης είναι για τα μάτια του κόσμου η εξυπηρέτηση της «πράσινης ανάπτυξης» με τη δημιουργία χώρου πρασίνου με ανοιχτή πρόσβαση στους πολίτες, αλλά ουσιαστικά η προσέλευση ξένων επενδύσεων με ιδιαίτερη αδυναμία σε Άραβες (που μας λένε πως θα μας... σώσουν αφού θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας!)
Επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή είναι γνωστό ότι έχει εκδηλώσει το Κατάρ. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε υπογράψει με την Ελλάδα μνημόνιο συνεργασίας ύψους 5 εκατ. δολαρίων. Ο Χ. Παμπούκης πρόκειται να παρουσιάσει τα τελευταία σχέδια στους επενδυτές, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στα Εμιράτα στις 22 Φεβρουαρίου. Εάν οι δύο πλευρές καταλήξουν σε... συμβιβασμό θα υπογραφεί διακρατική σύμβαση που θα περάσει και από τη Βουλή!
Οι Άραβες επενδυτές είχαν αρχικά προτείνει την οικονομική εκμετάλλευση της έκτασης με την κατασκευή ξενοδοχείων, καζίνο, μέχρι και ιδιωτικού αεροδρομίου, ωστόσο η κυβέρνηση... ελπίζει να πετύχει μία μέση λύση!
Όταν ληφθούν οι αποφάσεις η διαδικασία προβλέπεται να γίνει με τη μορφή fast track, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερηθείς!
Στο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις για τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας για τη διαχείριση της έκτασης, ενώ δεν αποκλείεται να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την ανάπλαση.
Και μετά βγαίνουν με ύφος και δηλώνουν πως δεν είναι στα σχέδια τους να ξεπουλήσουν την Ελλάδα! Ε, ρε κελεμπία που έχουν να δουν τα ματάκια μας...

Ένας πολίτης
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου