Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ 2010 ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πυρετός επενδύσεων και κερδών για τους Έλληνες εφοπλιστές…
Χωρίς κανένα όφελος όμως για τον ελληνικό λαό
Το 2010, λοιπόν, ταυτόχρονα με την άνευ προηγουμένου επίθεση την οποία δέχθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και τα μικροαστικά στρώματα της κοινωνίας, αυτοί που επιζητούν την εξόντωση μας συνέχισαν να κερδίζουν και μάλιστα σχεδόν διπλασίασαν τις επενδύσεις τους. Πιο συγκεκριμένα, ενώ τον Οκτώβριο γράφαμε ότι οι επενδύσεις του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου είναι γύρω στα 5 δισ. δολάρια από την αρχή του έτους, το ποσό αυτό έφτασε τα 6,5 δισ. μέχρι το τέλος του χρόνου! Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, πρέπει σε αυτό το σημείο να πούμε ότι το 2009 τα χρήματα που είχαν δαπανηθεί για τον ίδιο σκοπό από τους Έλληνες εφοπλιστές ήταν 3,2 δισ. δολάρια, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μέσα στο 2010 δαπάνησαν τα διπλάσια! Για να έχουμε ακόμα ένα μέτρο σύγκρισης, να σημειώσουμε ότι οι τεράστιες κρατικοκαπιταλιστικές κινεζικές εταιρείες, όπως η COSCO, οι οποίες βρίσκονται στη δεύτερη θέση μετά τους Έλληνες εφοπλιστές, έχουν επενδύσει λιγότερα από 5 δισ. και τις δύο χρονιές μαζί.
Και μιλάμε πάντα για τα μεταχειρισμένα πλοία τα οποία αγόρασαν οι Έλληνες εφοπλιστές μέσα στη χρονιά που μόλις τελείωσε. Διότι υπάρχουν και οι παραγγελίες νεότευκτων πλοίων, οι οποίες μέσα στο 2010 ξεπέρασαν τα 11 δισ. δολάρια!
Συνολικά, λοιπόν, για τη χρονιά που έφυγε θα μπορούσε κανείς εύκολα να πει OTL ήταν πολύ επιτυχημένη για τον ελληνικό εφοπλισμό. Με επενδύσεις κοντά στα 18 δισ. δολάρια, παραμένουν μακράν οι πρώτοι στον κόσμο σε αυτό τον τομέα.
Τη στιγμή λοιπόν που η εργατική τάξη της Χώρας στενάζει, χάνει τα εργασιακά της δικαιώματα, πληρώνει συνεχώς επαχθέστερους φόρους, αναγκάζεται σε περικοπές μισθών και συντάξεων για το «καλό» της χώρας, κάποιοι επενδύουν δεκάδες αφορολόγητα δισ.! Οι άνθρωποι αυτοί, που με τις ενέργειες τους αφάνισαν τους Έλληνες ναυτεργάτες και τους εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, αναπληρώνοντας τους με «φτηνούς» Ασιάτες, έχουν βάλει σκοπό να μας αντικαταστήσουν όλους. Επιζητούν τη φυσική μας εξόντωση. Αλλά ο ηρωικός ελληνικός λαός δεν θα υποκύψει!

Γ. Θεσσαλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου