Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Συντάξεις – «μαϊμού»: Προπέτασμα για νέες μειώσεις συντάξεων

Το βούλιαγμα των ταμείων είναι
συνειδητή πολιτική των καπιταλιστών
Τα φερέφωνα των μεγαλοαστών προπαγανδίζουν τελευταία  με ιδιαίτερη ένταση για τις συντάξεις «μαϊμού» που «βούλιαξαν τα ταμεία». Και ενοχοποιούν  έντεχνα τον ελληνικό λαό ως διεφθαρμένο, που του έκαναν τα «χατίρια» οι πολιτικοί στο πλαίσιο μιας δήθεν φιλολαϊκής πολιτικής που χρεοκόπησε τη χώρα (Πάγκαλος: «όλοι μαζί τα φάγαμε»).

Τα στοιχεία που δίνουν οι ίδιες κρατικές υπηρεσίες καταρρίπτουν την ύπουλη  αυτή προπαγάνδα,  που χρησιμεύει ως προπέτασμα καπνού για να προχωρήσουν σε νέο πετσόκομμα των συντάξεων και να στερήσουν από τους απόμαχους της δουλειάς το δικαίωμα στη ζωή.

Ο αριθμός των συνταξιούχων είναι 2.300.000 κι έχει ανακοινωθεί ότι υπάρχει πρόβλημα με 200.000 συντάξεις, λιγότερες από 10%. Και στις περισσότερες αφορά κάποια επιδόματα κι όχι όλη τη σύνταξη. Οι ολικά παράνομες συντάξεις είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες και περιλαμβάνουν δυο βασικές κατηγορίες:


συντάξεις που δώθηκαν σε κατοίκους τρίτων χωρών (στα Βαλκάνια, δηλαδή, και κυρίως στη Βουλγαρία) και αυτές από εταιρίες που έκαναν παρανομίες με «δικά τους» άτομα (μεγάλα στελέχη, δηλαδή, που ενώ δεν εγγράφονταν ως μισθωτοί και δεν πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές, πήραν κανονική σύνταξη). Οι ολικά παράνομες συντάξεις, δηλαδή, αφορούν κυρίως πρακτικές των ίδιων των καπιταλιστών (εισαγωγή φθηνής εργασίας, βόλεμα των στελεχών τους).

Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν μείωση εσόδων  7,6% (10 δις ευρώ) τα δύο τελευταία χρόνια των Μνημονίων και είναι υπό κατάρρευση.  Το ΙΚΑ θα χρειαστεί 1,64 δις ευρώ άμεση ενίσχυση για να ανταπεξέλθει στις άμεσες υποχρεώσεις του. Η μείωση αυτή οφείλετε στη συρρίκνωση των μισθών, στη συνεχόμενη εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών, στη ανεργία και στην αδήλωτη εργασία, στη χρηματοδότηση δηλαδή φθηνών ανασφάλιστων αλλοδαπών. Αυτοί είναι και οι δυο βασικοί μοχλοί που χρησιμοποιεί η μεγαλοαστική τάξη για να εξοντώσει τον ελληνικό λαό. Βάρβαρη οικονομική επίθεση και συνεχιζόμενη εισαγωγή φθηνής εργασίας.

Την πραγματική διάσταση της ληστείας των ταμείων μπορεί να την αποκαλύψει μόνο ο οργανωμένος εργατικός έλεγχος. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να εγερθούμε και να αποκρούσουμε κατ’ αρχήν της επιχείρηση εξόντωσης μας. Οι σκοποί τους αυτοί έχουν γίνει τόσο απροκάλυπτοι που δεν έχουμε άλλα περιθώρια από το να αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.
Σωτήρης Κρόκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου