Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Αυτά υπέγραφαν οι ΝΕΝΕΚΟΙ μέσα στη Βουλή όταν έλεγαν «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»

Για να καταλάβετε, όσοι θέλετε να καταλάβετε, τι προδοτικά πράγματα έχουν υπογράψει αυτοί, τους οποίους ακόμα και σήμερα υποστηρίζετε, οι οποίοι ανήκουν σε κομματικούς σχηματισμούς νέους ή παλιούς, και που θα τα υποστούν άπαντες, ακόμα κι αυτοί που τους υποστηρίζουν θα σας πούμε το εξής:

  • Ποινικές διώξεις και κατασχέσεις ακόμη και για όσους έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προβλέπει το μνημόνιο.
  • Αναφέρεται στο νόμο 40-46/12 στο δεύτερο μνημόνιο στο παράρτημα 5.
  • Ένα εκατομμύριο οφειλέτες κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή και να χάσουν τα σπίτια τους.
  • Αφορά φυσικά πρόσωπα που χρωστάνε από 10.001 ευρώ και πάνω.

Το αποκαλύπτει o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής και φωνάζει, ότι έστω κι αν ρυθμίσατε τα χρέη σας προς την εφορία και έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.. Κάνετε Λάθος! Το Μνημόνιο Νούμερο 2 έχει άλλα σχέδια για εσάς, παρά το γεγονός πως όλοι γνωρίζουν τη δεινή κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα ελληνικά νοικοκυριά. Μέχρι σήμερα ξέραμε πως χιλιάδες φορολογούμενοι που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, ενώ όσοι έχουν προβεί σε ρύθμιση χρεών τους χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας μηνιαίας διάρκειας και αναστέλλεται η ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων, καθώς και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.

Όμως, όπως αποκαλύπτει στο Newsit o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής «παρά το γεγονός πως πολλοί φορολογούμενοι έχουν προβεί σε ρύθμιση των οφειλών τους ο νόμος 4046/12 (Μνημόνιο 2) στο Παράρτημα 5 καλύπτει το Υπουργείο Οικονομικών να τροποποιήσει τα Άρθρα 3 και 21 του Νόμου 4038/2012 ώστε για όποιον οφείλει πάνω από 10.000 ευρώ εάν είναι φυσικό πρόσωπο και πάνω από 75.000 ευρώ εάν είναι εταιρεία, να μην ισχύει η αναστολή της ποινικής διώξεως και να μην απαλείφεται η δέσμευση κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων.

Αυτό σημαίνει ότι οι εφορίες θα μπορούν να προχωρούν στη ρύθμιση μέχρι 10.000 ευρώ, ενώ για όσους χρωστάνε από 10.001 ευρώ και πάνω οι εφορίες θα προχωρούν σε ποινικές διώξεις και κατασχέσεις κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως πάνω από 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι που σήμερα οφείλουν μικροποσά θα βρεθούν να τους κυνηγά η εφορία έστω και εάν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους».

Αυτό μπορεί και πρέπει να αλλάξει με νέο νόμο ή έστω να εφαρμοστεί ο νόμος 4038/2012" τόνισε ο φοροτεχνικός.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2012 καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης, το χαράτσι της ΔΕΗ, το ΕΤΑΚ του 2009, ο ΦΑΠ του 2010 και 2011, η εισφορά αλληλεγγύης, θα αυξήσουν τις οφειλές των φορολογούμενων  ενώ θα προστεθούν και νέοι οφειλέτες.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=145085&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου