Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Τροχίζουν τις μασέλες τους ο βιετναμέζος με τον Σόϊμπλε

Τελικά οι φιλοευρωπαϊστές Γερμανοί μας το «πέταξαν» τάκα τακα, μόλις πήραν το μήνυμα ότι τα «παιδιά» τους θα σχηματίσουν κυβέρνηση (οι συνεργάτες τους δηλαδή στην Ελλάδα). Η "αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος" και "καμία παροχή χωρίς ανταλλάγματα" τόνισε, σε ότι αφορά την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag 

O επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) επαναλαμβάνει ότι «η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» και προειδοποιεί ότι «θα ήταν λανθασμένη η εντύπωση ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας δεν θα έχει καμιά συνέπεια» 

 «Χρήματα δίνονται μόνο για αντίστοιχα βήματα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων», σημειώνει ο κ. Ρέσλερ και υπενθυμίζει ότι η τρόικα έχει ήδη παρακρατήσει ένα δισεκατομμύριο από τη χρηματική βοήθεια.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας αποφεύγει να απαντήσει σε ερώτημα σχετικώς με το τι θα συμβεί «αν οι Έλληνες εκλέξουν τη λάθος κυβέρνηση», σπεύδει να διευκρινίσει ότι «οποιαδήποτε κυβέρνηση στο μέλλον, θα χρειαστεί να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων» και τονίζει ότι αν «η Ελλάδα δεν τηρεί τις ξεκάθαρες συμφωνίες, καταστρέφει η ίδια τις βάσεις για περαιτέρω οικονομική βοήθεια και, εν προκειμένω, ισχύει η αρχή: καμιά παροχή χωρίς αντάλλαγμα».

Από την άλλη, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε  ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα θεωρείται από τη γερμανική κυβέρνηση απόφαση για να συνεχιστούν "οι βαθιές μεταρρυθμίσεις" στη χώρα.

Ο Σόιμπλε τόνισε ότι ο δρόμος της Ελλάδας δεν θα είναι ούτε σύντομος ούτε εύκολος, όμως είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί αυτή η πορεία καθώς θα δώσει στον ελληνικό λαό προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

"Εάν τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν, η Νέα Δημοκρατία θα έχει τις περισσότερες έδρες στο νέο κοινοβούλιο. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το αποτέλεσμα αυτό ως την απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων να συνεχιστεί η εφαρμογή των βαθιών οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γερμανός υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου